Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTreska v mandlích
Albert logoAlbert logo
  • Treska v mandlích

Treska v mandlích

Treska v mandlích
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory 500 g
  • Ředkvičky 30 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Olej řepkový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Mandle loupané 100 g
  • Vaječný bílek 2 ks
  • Tymián čerstvý 2 plž
  • Strouhanka 80 g
  • Treska filet 800 g
  • Citron
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Brambory 500 g
  • Ředkvičky 30 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Olej řepkový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Mandle loupané 100 g
  • Vaječný bílek 2 ks
  • Tymián čerstvý 2 plž
  • Strouhanka 80 g
  • Treska filet 800 g
  • Citron
  • Citronová šťáva 30 ml

Příprava

1
Brambory očistěte, ale neloupejte. Ředkvičky zbavte natě. Zeleninu rozkrojte napůl, petrželku nasekejte najemno.
2
Brambory vařte 10 minut v osolené vodě. Poté je sceďte a rozložte na plech společně s ředkvičkami. Vše promíchejte s olejem, petrželkou, solí a pepřem. Pečte 15 minut na 180 °C.
3
Mandle nasekejte nahrubo. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho promíchejte s mandlemi, strouhankou a nasekaným tymiánem. Osolte a opepřete.
4
Filety tresky vložte do zapékací formy vymazané olejem. Osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Na filety rozprostřete bílkovou směs s mandlemi a pečte 20 minut v troubě na 180 °C.
5
Hotové filety ozdobte plátky citronu a podávejte s pečenou zeleninou.
1
Brambory očistěte, ale neloupejte. Ředkvičky zbavte natě. Zeleninu rozkrojte napůl, petrželku nasekejte najemno.
2
Brambory vařte 10 minut v osolené vodě. Poté je sceďte a rozložte na plech společně s ředkvičkami. Vše promíchejte s olejem, petrželkou, solí a pepřem. Pečte 15 minut na 180 °C.
3
Mandle nasekejte nahrubo. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho promíchejte s mandlemi, strouhankou a nasekaným tymiánem. Osolte a opepřete.
4
Filety tresky vložte do zapékací formy vymazané olejem. Osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Na filety rozprostřete bílkovou směs s mandlemi a pečte 20 minut v troubě na 180 °C.
5
Hotové filety ozdobte plátky citronu a podávejte s pečenou zeleninou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 50 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 22 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 50 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.