1
Brambory očistěte, ale neloupejte. Ředkvičky zbavte natě. Zeleninu rozkrojte napůl, petrželku nasekejte najemno.
2
Brambory vařte 10 minut v osolené vodě. Poté je sceďte a rozložte na plech společně s ředkvičkami. Vše promíchejte s olejem, petrželkou, solí a pepřem. Pečte 15 minut na 180 °C.
3
Mandle nasekejte nahrubo. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho promíchejte s mandlemi, strouhankou a nasekaným tymiánem. Osolte a opepřete.
4
Filety tresky vložte do zapékací formy vymazané olejem. Osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Na filety rozprostřete bílkovou směs s mandlemi a pečte 20 minut v troubě na 180 °C.
5
Hotové filety ozdobte plátky citronu a podávejte s pečenou zeleninou.
1
Brambory očistěte, ale neloupejte. Ředkvičky zbavte natě. Zeleninu rozkrojte napůl, petrželku nasekejte najemno.
2
Brambory vařte 10 minut v osolené vodě. Poté je sceďte a rozložte na plech společně s ředkvičkami. Vše promíchejte s olejem, petrželkou, solí a pepřem. Pečte 15 minut na 180 °C.
3
Mandle nasekejte nahrubo. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho promíchejte s mandlemi, strouhankou a nasekaným tymiánem. Osolte a opepřete.
4
Filety tresky vložte do zapékací formy vymazané olejem. Osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Na filety rozprostřete bílkovou směs s mandlemi a pečte 20 minut v troubě na 180 °C.
5
Hotové filety ozdobte plátky citronu a podávejte s pečenou zeleninou.