Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTreska se salsou verde, kuskusem a olivami
Albert logoAlbert logo
  • Treska se salsou verde, kuskusem a olivami

Treska se salsou verde, kuskusem a olivami

Treska se salsou verde, kuskusem a olivami
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 40 g
  • Rajče 4 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Chilli paprička 1 ks
  • Cibule 1/2 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Olej olivový 2 plž
  • Voda 500 ml
  • Kuskus 250 g
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Kopr 1 hrs.
  • Petržel 1 hrs.
  • Treska tmavá filet 800 g
  • Olivy černé 100 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 40 g
  • Rajče 4 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Chilli paprička 1 ks
  • Cibule 1/2 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Olej olivový 2 plž
  • Voda 500 ml
  • Kuskus 250 g
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Kopr 1 hrs.
  • Petržel 1 hrs.
  • Treska tmavá filet 800 g
  • Olivy černé 100 g
  • Pepř

Příprava

1
Rajčata omyjte, nasekejte nadrobno a dejte stranou. Do mixéru přidejte omytou, zbavenou semínek a nakrájenou chilli papričku, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou očištěnou cibuli a čerstvý koriandr. Přilijte 1 lžíci olivového oleje a vše dobře promixujte. Salsu přelijte do misky, přidejte rajčata, promíchejte a dejte do lednice.
2
Mezitím kuskus vsypte do misky a zalijte 500 ml vroucí vody. Přidejte bujón a vše promíchejte. Pak přiklopte poklicí a nechte vodu zcela vstřebat. Nakonec ochuťte nasekaným čerstvým koprem a petrželkou a promíchejte.
3
Tresku osolte, opepřete a opékejte na zbylém rozehřátém oleji z každé strany asi 4 minuty. Pak přidejte máslo, stáhněte plamen a vsypte olivy. Vše poduste pod poklicí cca 5 minut.
4
Na talíře servírujte připravený kuskus, přidejte filet z tresky spolu s olivami a vše přelijte vychlazenou salsou. Ozdobte čerstvým koprem a petrželkou.
1
Rajčata omyjte, nasekejte nadrobno a dejte stranou. Do mixéru přidejte omytou, zbavenou semínek a nakrájenou chilli papričku, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou očištěnou cibuli a čerstvý koriandr. Přilijte 1 lžíci olivového oleje a vše dobře promixujte. Salsu přelijte do misky, přidejte rajčata, promíchejte a dejte do lednice.
2
Mezitím kuskus vsypte do misky a zalijte 500 ml vroucí vody. Přidejte bujón a vše promíchejte. Pak přiklopte poklicí a nechte vodu zcela vstřebat. Nakonec ochuťte nasekaným čerstvým koprem a petrželkou a promíchejte.
3
Tresku osolte, opepřete a opékejte na zbylém rozehřátém oleji z každé strany asi 4 minuty. Pak přidejte máslo, stáhněte plamen a vsypte olivy. Vše poduste pod poklicí cca 5 minut.
4
Na talíře servírujte připravený kuskus, přidejte filet z tresky spolu s olivami a vše přelijte vychlazenou salsou. Ozdobte čerstvým koprem a petrželkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 43 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 36 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 43 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.