Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTreska s krustou a bramborovým hřebínkem
Albert logoAlbert logo
  • Treska s krustou a bramborovým hřebínkem

Treska s krustou a bramborovým hřebínkem

Treska s krustou a bramborovým hřebínkem
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory 4 ks
  • Strouhanka 150 g
  • Kopr 2 hrs.
  • Olej olivový 4 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Treska filet 4 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron 1 ks
  • Zakysaná smetana 180 ml
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Brambory 4 ks
  • Strouhanka 150 g
  • Kopr 2 hrs.
  • Olej olivový 4 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Treska filet 4 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron 1 ks
  • Zakysaná smetana 180 ml
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

1
Rozehřejte troubu na 220 °C. Omyté a osušené brambory ve slupce nařežte příčně tenkými zářezy z jednoho kraje na druhý. Vložte do mísy řezem nahoru a ohřívejte 5 minut v mikrovlnné troubě na 750 W.
2
Na krustu promíchejte strouhanku s polovinou najemno pokrájeného kopru, 2 lžícemi oleje a rozmělněným česnekem. Ryby osolte, dejte na plech vyložený pečicím papírem a zasypejte krustou.
3
K rybám přidejte na plech brambory, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte vše dohromady 15 minut.
4
Polovinu citronu nakrájejte na plátky. V misce vyšlehejte smetanu s najemno nasekanou petrželkou a zbylým koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, solí a pepřem.
5
Rybu podávejte ozdobenou plátkem citronu, s pečenou bramborou a omáčkou ze zakysané smetany.
1
Rozehřejte troubu na 220 °C. Omyté a osušené brambory ve slupce nařežte příčně tenkými zářezy z jednoho kraje na druhý. Vložte do mísy řezem nahoru a ohřívejte 5 minut v mikrovlnné troubě na 750 W.
2
Na krustu promíchejte strouhanku s polovinou najemno pokrájeného kopru, 2 lžícemi oleje a rozmělněným česnekem. Ryby osolte, dejte na plech vyložený pečicím papírem a zasypejte krustou.
3
K rybám přidejte na plech brambory, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte vše dohromady 15 minut.
4
Polovinu citronu nakrájejte na plátky. V misce vyšlehejte smetanu s najemno nasekanou petrželkou a zbylým koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, solí a pepřem.
5
Rybu podávejte ozdobenou plátkem citronu, s pečenou bramborou a omáčkou ze zakysané smetany.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.