1
Rozehřejte troubu na 220 °C. Omyté a osušené brambory ve slupce nařežte příčně tenkými zářezy z jednoho kraje na druhý. Vložte do mísy řezem nahoru a ohřívejte 5 minut v mikrovlnné troubě na 750 W.
2
Na krustu promíchejte strouhanku s polovinou najemno pokrájeného kopru, 2 lžícemi oleje a rozmělněným česnekem. Ryby osolte, dejte na plech vyložený pečicím papírem a zasypejte krustou.
3
K rybám přidejte na plech brambory, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte vše dohromady 15 minut.
4
Polovinu citronu nakrájejte na plátky. V misce vyšlehejte smetanu s najemno nasekanou petrželkou a zbylým koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, solí a pepřem.
5
Rybu podávejte ozdobenou plátkem citronu, s pečenou bramborou a omáčkou ze zakysané smetany.
1
Rozehřejte troubu na 220 °C. Omyté a osušené brambory ve slupce nařežte příčně tenkými zářezy z jednoho kraje na druhý. Vložte do mísy řezem nahoru a ohřívejte 5 minut v mikrovlnné troubě na 750 W.
2
Na krustu promíchejte strouhanku s polovinou najemno pokrájeného kopru, 2 lžícemi oleje a rozmělněným česnekem. Ryby osolte, dejte na plech vyložený pečicím papírem a zasypejte krustou.
3
K rybám přidejte na plech brambory, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte vše dohromady 15 minut.
4
Polovinu citronu nakrájejte na plátky. V misce vyšlehejte smetanu s najemno nasekanou petrželkou a zbylým koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, solí a pepřem.
5
Rybu podávejte ozdobenou plátkem citronu, s pečenou bramborou a omáčkou ze zakysané smetany.