Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTreska po katalánsku
Albert logoAlbert logo
  • Treska po katalánsku

Treska po katalánsku

Treska po katalánsku
Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Sůl
  • Olej olivový 5 plž
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Treska filet 4 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Rajčata cherry 200 g
  • Bílé víno 100 ml
  • Rajčata krájená v plechovce 425 ml
  • Pepř 1/4 člž
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Olivy zelené 140 g
  • Sůl
  • Olej olivový 5 plž
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Treska filet 4 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Rajčata cherry 200 g
  • Bílé víno 100 ml
  • Rajčata krájená v plechovce 425 ml
  • Pepř 1/4 člž
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Olivy zelené 140 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Na rozpáleném olivovém oleji opečte osolené filety tresky dozlatova. Vyjměte a přilijte do pánve zbylý olej.
3
Opečte nadrobno pokrájené šalotky dosklovata. Přisypte rozmělněný česnek a cherry rajčata. Za stálého míchání opékejte 3 minuty a podlijte vínem. Nechte odpařit, přidejte loupaná rajčata a okořeňte. Prohřívejte 5 minut.
4
Vraťte rybu, vsypte olivy a pečte 10 minut.
5
Plátky bagety opečte v topinkovači nebo v troubě spolu s rybou dozlatova.
6
Rybu v rajčatové omáčce podávejte s opečenou bagetou, posypanou čerstvým tymiánem nebo bazalkou, v doprovodu bílého vína.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Na rozpáleném olivovém oleji opečte osolené filety tresky dozlatova. Vyjměte a přilijte do pánve zbylý olej.
3
Opečte nadrobno pokrájené šalotky dosklovata. Přisypte rozmělněný česnek a cherry rajčata. Za stálého míchání opékejte 3 minuty a podlijte vínem. Nechte odpařit, přidejte loupaná rajčata a okořeňte. Prohřívejte 5 minut.
4
Vraťte rybu, vsypte olivy a pečte 10 minut.
5
Plátky bagety opečte v topinkovači nebo v troubě spolu s rybou dozlatova.
6
Rybu v rajčatové omáčce podávejte s opečenou bagetou, posypanou čerstvým tymiánem nebo bazalkou, v doprovodu bílého vína.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.