Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTreska na rajčatech a citronový bulgur
Albert logoAlbert logo
  • Treska na rajčatech a citronový bulgur

Treska na rajčatech a citronový bulgur

Treska na rajčatech a citronový bulgur
Snadné
31-45 minut
3/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Bulgur 200 g
  • Kurkuma 1/2 člž
  • Treska tmavá filet 2 ks
  • Pepř 1/4 člž
  • Paprika mletá sladká 1/4 člž
  • Rajčata cherry 150 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Hrášek sterilovaný 100 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Kukuřice sterilovaná 100 g
  • Citronová šťáva
  • Citronová kůra
  • Oregano sušené 1/2 člž
  • Tymián sušený 1/2 člž
  • Bílé víno
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Bulgur 200 g
  • Kurkuma 1/2 člž
  • Treska tmavá filet 2 ks
  • Pepř 1/4 člž
  • Paprika mletá sladká 1/4 člž
  • Rajčata cherry 150 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Hrášek sterilovaný 100 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Kukuřice sterilovaná 100 g
  • Citronová šťáva
  • Citronová kůra
  • Oregano sušené 1/2 člž
  • Tymián sušený 1/2 člž
  • Bílé víno

Příprava

1
Bulgur uvařte dle návodu, do vody navíc přisypte kurkumu. Troubu předehřejte na 200 °C. Tresku okořeňte. Do zapékací mísy vložte rajčata, česnek, bylinky, osolte, opepřete a lehce promíchejte. Navrch položte rybí filety. Zakápněte olejem a pečte 15 minut. Po upečení sejměte rybu a dejte stranou. Bulgur promíchejte se zbývající zeleninou, šťávou a kůrou z citronu i pečenými rajčaty. Podávejte s treskou, posypané petrželkou. K rybě se výborně hodí sklenice vychlazeného bílého vína.
1
Bulgur uvařte dle návodu, do vody navíc přisypte kurkumu. Troubu předehřejte na 200 °C. Tresku okořeňte. Do zapékací mísy vložte rajčata, česnek, bylinky, osolte, opepřete a lehce promíchejte. Navrch položte rybí filety. Zakápněte olejem a pečte 15 minut. Po upečení sejměte rybu a dejte stranou. Bulgur promíchejte se zbývající zeleninou, šťávou a kůrou z citronu i pečenými rajčaty. Podávejte s treskou, posypané petrželkou. K rybě se výborně hodí sklenice vychlazeného bílého vína.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.