1
Nakrájejte 4 filety z tresky na proužky o šířce 1–1,5 cm. Zakápněte je lžící citronové šťávy, osolte, opepřete, posypte lžičkou koření na ryby, lžičkou sušeného česneku a 1⁄2 lžičky chilli vloček.
2
V hlubokém talíři promíchejte 3,5 lžíce hladké mouky, 1 1⁄2 lžíce bramborového škrobu a lžičku mleté papriky. Rybí kousky ve směsi obalte. Na pánvi rozehřejte vyšší vrstvu řepkového oleje a hranolky z tresky v něm osmažte.
3
Očistěte a nakrájejte na velikost hranolků 200 g celeru, 200 g mrkve a 100 g petržele. Z řapíkatého celeru odkrojte 4 stonky, očistěte a zakrojte do délky hranolků z kořenové zeleniny. Vše vložte na 2 minuty do osolené vroucí vody a poté zchlaďte ve vodě s ledem. Na pánvi rozpusťte 30 g másla, zeleninu v něm obalte a prohřívejte přibližně 3 minuty.
4
V misce rozmíchejte 4 lžíce majonézy se 4 lžícemi zakysané smetany, osolte, opepřete, vlijte lžičku olivového oleje a vsypte 3 snítky nasekaného kopru. Vše promíchejte a dejte vychladit do lednice. Servírujte rybu se zeleninovými hranolky jako přílohou a navrch doplňte skvělým osvěžujícím dresinkem. Lehká variace na tradiční vánoční večeři je hotová. Ať vám chutná.
1
Nakrájejte 4 filety z tresky na proužky o šířce 1–1,5 cm. Zakápněte je lžící citronové šťávy, osolte, opepřete, posypte lžičkou koření na ryby, lžičkou sušeného česneku a 1⁄2 lžičky chilli vloček.
2
V hlubokém talíři promíchejte 3,5 lžíce hladké mouky, 1 1⁄2 lžíce bramborového škrobu a lžičku mleté papriky. Rybí kousky ve směsi obalte. Na pánvi rozehřejte vyšší vrstvu řepkového oleje a hranolky z tresky v něm osmažte.
3
Očistěte a nakrájejte na velikost hranolků 200 g celeru, 200 g mrkve a 100 g petržele. Z řapíkatého celeru odkrojte 4 stonky, očistěte a zakrojte do délky hranolků z kořenové zeleniny. Vše vložte na 2 minuty do osolené vroucí vody a poté zchlaďte ve vodě s ledem. Na pánvi rozpusťte 30 g másla, zeleninu v něm obalte a prohřívejte přibližně 3 minuty.
4
V misce rozmíchejte 4 lžíce majonézy se 4 lžícemi zakysané smetany, osolte, opepřete, vlijte lžičku olivového oleje a vsypte 3 snítky nasekaného kopru. Vše promíchejte a dejte vychladit do lednice. Servírujte rybu se zeleninovými hranolky jako přílohou a navrch doplňte skvělým osvěžujícím dresinkem. Lehká variace na tradiční vánoční večeři je hotová. Ať vám chutná.