1
Vložte do cedníku 450 g kysaného zelí, pořádně jej vymačkejte a překrájejte na malé kousky. Do mísy vsypte 500 g hladké mouky a přidejte pokrájené zelí.
2
Nechte povolit 150 g sádla a přidejte ho také do mísy společně s 1 vejcem a lžící namletých škvarků. Osolte, opepřete, přidejte 1 lžičku sušené majoránky a důkladně vše promíchejte v kompaktní těsto.
3
Pracovní plochu si lehce podsypte moukou a těsto vyválejte na 5 mm vysoký plát. Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrajujte kolečka.
4
V pánvi rozehřejte olej a vzniklé placičky v něm opékejte tak, aby vznikla zlatavá kůrčička. Zelňáky jsou skvělým pohoštěním pro návštěvy nebo jako chuťovka k televizi. Ať vám chutnají.
1
Vložte do cedníku 450 g kysaného zelí, pořádně jej vymačkejte a překrájejte na malé kousky. Do mísy vsypte 500 g hladké mouky a přidejte pokrájené zelí.
2
Nechte povolit 150 g sádla a přidejte ho také do mísy společně s 1 vejcem a lžící namletých škvarků. Osolte, opepřete, přidejte 1 lžičku sušené majoránky a důkladně vše promíchejte v kompaktní těsto.
3
Pracovní plochu si lehce podsypte moukou a těsto vyválejte na 5 mm vysoký plát. Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrajujte kolečka.
4
V pánvi rozehřejte olej a vzniklé placičky v něm opékejte tak, aby vznikla zlatavá kůrčička. Zelňáky jsou skvělým pohoštěním pro návštěvy nebo jako chuťovka k televizi. Ať vám chutnají.