Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTradiční zelňáky z kysaného zelí a škvarků
Albert logoAlbert logo
  • Tradiční zelňáky z kysaného zelí a škvarků

Tradiční zelňáky z kysaného zelí a škvarků

Milovníci bramboráků, vylepšete svoje kulinářské umění pořádnou porcí zelí, které jim dodá nakyslou a aromatickou chuť. Mňam!
Tradiční zelňáky z kysaného zelí a škvarků
Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Česká
Vegetariánské
Předkrm

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mouka hladká 500 g
  • Vejce 1 ks
  • Sádlo husí 150 g
  • Škvarky 1 plž
  • Zelí kysané 450 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Majoránka sušená 1 člž
  • Olej slunečnicový
  • Mouka hladká 500 g
  • Vejce 1 ks
  • Sádlo husí 150 g
  • Škvarky 1 plž
  • Zelí kysané 450 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Majoránka sušená 1 člž
  • Olej slunečnicový

Příprava

1
Vložte do cedníku 450 g kysaného zelí, pořádně jej vymačkejte a překrájejte na malé kousky. Do mísy vsypte 500 g hladké mouky a přidejte pokrájené zelí.
2
Nechte povolit 150 g sádla a přidejte ho také do mísy společně s 1 vejcem a lžící namletých škvarků. Osolte, opepřete, přidejte 1 lžičku sušené majoránky a důkladně vše promíchejte v kompaktní těsto.
3
Pracovní plochu si lehce podsypte moukou a těsto vyválejte na 5 mm vysoký plát. Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrajujte kolečka.
4
V pánvi rozehřejte olej a vzniklé placičky v něm opékejte tak, aby vznikla zlatavá kůrčička. Zelňáky jsou skvělým pohoštěním pro návštěvy nebo jako chuťovka k televizi. Ať vám chutnají.
1
Vložte do cedníku 450 g kysaného zelí, pořádně jej vymačkejte a překrájejte na malé kousky. Do mísy vsypte 500 g hladké mouky a přidejte pokrájené zelí.
2
Nechte povolit 150 g sádla a přidejte ho také do mísy společně s 1 vejcem a lžící namletých škvarků. Osolte, opepřete, přidejte 1 lžičku sušené majoránky a důkladně vše promíchejte v kompaktní těsto.
3
Pracovní plochu si lehce podsypte moukou a těsto vyválejte na 5 mm vysoký plát. Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrajujte kolečka.
4
V pánvi rozehřejte olej a vzniklé placičky v něm opékejte tak, aby vznikla zlatavá kůrčička. Zelňáky jsou skvělým pohoštěním pro návštěvy nebo jako chuťovka k televizi. Ať vám chutnají.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o sádle měli vědět
    Sádlo řadíme mezi živočišné tuky. Obsahuje velké množství nasycených mastných kyselin. Ty bychom měli v jídelníčku omezovat. Především ti, kteří mají vysokou hladinu cholesterolu v krvi.
  • Jak udělat tradiční zelňáky zdravější
    Hladkou mouku můžete nahradit moukou celozrnnou. Upečené placky nechte důkladně okapat na papírové utěrce. Nezapomeňte jídlo doplnit salátem z čerstvé zeleniny.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.