1
Do misky dejte 200 g majonézy, lžíci jogurtu, lžičku hořčice, 2 lžičky scezených nakládaných kaparů. Nakrájejte nadrobno 2 nakládané okurky, očistěte jarní cibulku, nasekejte ji nadrobno a vsypte do misky k ostatním ingrediencím. Vše osolte, opepřete a zakápněte šťávou z 1⁄2 citronu. Tatarskou omáčku dobře promíchejte, přendejte do servírovací misky a dejte vychladit do lednice.
2
Všechny brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na větší kusy. Vsypte je do hrnce a zalijte vodou, aby byly ponořené. Vodu osolte, přiveďte k varu a vařte 12 minut doměkka. Brambory slijte a přidejte k nim 50 g másla. Hrst pažitky nasekejte najemno a vsypte k bramborám. Vše promíchejte a nechte pod pokličkou, aby nevychladly.
3
Sýr nakrájejte na 4 silné plátky o váze 150 g. Do talíře vsypte 200 g mouky a plátky sýra v ní obalte z obou stran. V hlubokém talíři rozšlehejte 2 vejce a sýr v něm obalte. Nakonec sýr obalte v 200 g strouhanky. Poté znovu obalte ve vajíčku a nakonec znovu ve strouhance a dejte na tác.
4
Do hlubší pánve nalijte 400 ml oleje a rozpalte na teplotu kolem 150 °C na smažení. Sýry smažte v olejové lázni z obou stran dozlatova. Podávejte ihned na stůl spolu s pažitkovými bramborami a vychlazenou tatarskou omáčkou. Dobrou chuť.
1
Do misky dejte 200 g majonézy, lžíci jogurtu, lžičku hořčice, 2 lžičky scezených nakládaných kaparů. Nakrájejte nadrobno 2 nakládané okurky, očistěte jarní cibulku, nasekejte ji nadrobno a vsypte do misky k ostatním ingrediencím. Vše osolte, opepřete a zakápněte šťávou z 1⁄2 citronu. Tatarskou omáčku dobře promíchejte, přendejte do servírovací misky a dejte vychladit do lednice.
2
Všechny brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na větší kusy. Vsypte je do hrnce a zalijte vodou, aby byly ponořené. Vodu osolte, přiveďte k varu a vařte 12 minut doměkka. Brambory slijte a přidejte k nim 50 g másla. Hrst pažitky nasekejte najemno a vsypte k bramborám. Vše promíchejte a nechte pod pokličkou, aby nevychladly.
3
Sýr nakrájejte na 4 silné plátky o váze 150 g. Do talíře vsypte 200 g mouky a plátky sýra v ní obalte z obou stran. V hlubokém talíři rozšlehejte 2 vejce a sýr v něm obalte. Nakonec sýr obalte v 200 g strouhanky. Poté znovu obalte ve vajíčku a nakonec znovu ve strouhance a dejte na tác.
4
Do hlubší pánve nalijte 400 ml oleje a rozpalte na teplotu kolem 150 °C na smažení. Sýry smažte v olejové lázni z obou stran dozlatova. Podávejte ihned na stůl spolu s pažitkovými bramborami a vychlazenou tatarskou omáčkou. Dobrou chuť.