Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTradiční povidlové buchty, jako když šel honza do světa
Albert logoAlbert logo
  • Tradiční povidlové buchty, jako když šel honza do světa

Tradiční povidlové buchty, jako když šel honza do světa

Tradiční povidlové buchty, jako když šel honza do světa
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
20 porcí
  • Máslo 100 g
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Mouka hladká 700 g
  • Mléko plnotučné BIO 250 ml
  • Sůl
  • Vejce 5 ks
  • Povidla švestková 250 g
  • Olej slunečnicový 200 ml
  • Cukr moučkový 1 plž
  • Máslo 100 g
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Mouka hladká 700 g
  • Mléko plnotučné BIO 250 ml
  • Sůl
  • Vejce 5 ks
  • Povidla švestková 250 g
  • Olej slunečnicový 200 ml
  • Cukr moučkový 1 plž

Příprava

1
V míse promíchejte 42 g rozdrobeného droždí, 100 g cukru krupice, 250 ml vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Přidejte 650 g hladké mouky, 200 ml slunečnicového oleje, 3 žloutky a 1 celé vejce, špetku soli a hněťte, dokud nebudete mít hladké těsto. Nechte kynout na teplém místě 1 hodinu nebo do zdvojnásobení objemu.
2
Zbylými 50 g hladké mouky poprašte vál a vyválejte na něm těsto. Nakrájejte ho na 20 stejných dílků. Do středu každého nandejte lžíci povidel a zabalte do kuličky. Do zapékací mísy vymazané 20 g másla poklaďte buchty spojem dolů vedle sebe. Zbylých 80 g másla v rendlíku rozpusťte a pomocí mašlovačky jím potřete buchty v míse shora i po stranách, aby se při pečení neslepily. Nechte ještě 30 minut kynout.
3
Poté pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20–30 minut dozlatova. Nechte vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem. To je vůně.
1
V míse promíchejte 42 g rozdrobeného droždí, 100 g cukru krupice, 250 ml vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Přidejte 650 g hladké mouky, 200 ml slunečnicového oleje, 3 žloutky a 1 celé vejce, špetku soli a hněťte, dokud nebudete mít hladké těsto. Nechte kynout na teplém místě 1 hodinu nebo do zdvojnásobení objemu.
2
Zbylými 50 g hladké mouky poprašte vál a vyválejte na něm těsto. Nakrájejte ho na 20 stejných dílků. Do středu každého nandejte lžíci povidel a zabalte do kuličky. Do zapékací mísy vymazané 20 g másla poklaďte buchty spojem dolů vedle sebe. Zbylých 80 g másla v rendlíku rozpusťte a pomocí mašlovačky jím potřete buchty v míse shora i po stranách, aby se při pečení neslepily. Nechte ještě 30 minut kynout.
3
Poté pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20–30 minut dozlatova. Nechte vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem. To je vůně.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.