1
V míse promíchejte 42 g rozdrobeného droždí, 100 g cukru krupice, 250 ml vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Přidejte 650 g hladké mouky, 200 ml slunečnicového oleje, 3 žloutky a 1 celé vejce, špetku soli a hněťte, dokud nebudete mít hladké těsto. Nechte kynout na teplém místě 1 hodinu nebo do zdvojnásobení objemu.
2
Zbylými 50 g hladké mouky poprašte vál a vyválejte na něm těsto. Nakrájejte ho na 20 stejných dílků. Do středu každého nandejte lžíci povidel a zabalte do kuličky. Do zapékací mísy vymazané 20 g másla poklaďte buchty spojem dolů vedle sebe. Zbylých 80 g másla v rendlíku rozpusťte a pomocí mašlovačky jím potřete buchty v míse shora i po stranách, aby se při pečení neslepily. Nechte ještě 30 minut kynout.