Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTradiční masarykovo cukroví
Albert logoAlbert logo
  • Tradiční masarykovo cukroví

Tradiční masarykovo cukroví

Ochutnejte oblíbené cukroví našeho prvního prezidenta, který měl rád skromnost a jednoduchost i na sváteční tabuli. Připravte si masarykovo cukroví podle tohoto tradičního receptu.
Tradiční masarykovo cukroví
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
45 porcí
  • Máslo 200 g
  • Vlašské ořechy 180 g
  • Mouka hladká 300 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Vejce 1 ks
  • Cukr moučkový 100 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Máslo 200 g
  • Vlašské ořechy 180 g
  • Mouka hladká 300 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Vejce 1 ks
  • Cukr moučkový 100 g
  • Cukr vanilkový 1 ks

Příprava

1
Ořechy na 2 hodiny namočte do vody, pak osušte a nasekejte na hrubé kusy.
2
Mouku, máslo, cukr a žloutek smíchejte dohromady a přidejte ořechy. Z těsta vytvarujte válečky o průměru 4 cm. Zabalte je do fólie a dejte do lednice ztuhnout přes noc.
3
Druhý den krájejte válečky na tenká kolečka, široká 3 mm, ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v rozehřáté troubě na 160 °C 8 minut, až zrůžoví. Horká je obalujte ve směsi cukru moučky a vanilkového cukru.
1
Ořechy na 2 hodiny namočte do vody, pak osušte a nasekejte na hrubé kusy.
2
Mouku, máslo, cukr a žloutek smíchejte dohromady a přidejte ořechy. Z těsta vytvarujte válečky o průměru 4 cm. Zabalte je do fólie a dejte do lednice ztuhnout přes noc.
3
Druhý den krájejte válečky na tenká kolečka, široká 3 mm, ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v rozehřáté troubě na 160 °C 8 minut, až zrůžoví. Horká je obalujte ve směsi cukru moučky a vanilkového cukru.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • O masarykově cukroví
    Masarykovo cukroví, známé také jako Masarykovy knoflíky, je tradiční české vánoční cukroví, které je pojmenováno po prvním československém prezidentovi Tomáši Garrigue Masarykovi. Toto cukroví má bohatou historii a je oblíbené pro svou jednoduchost a lahodnou chuť.
  • Původ masarykova cukroví
    Masarykovo cukroví se začalo péct v období první republiky, kdy bylo oblíbené nejen u prezidenta Masaryka, ale i v mnoha českých domácnostech.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 19 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 19 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 19 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 19 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.