1
Kuřecí řízky osolte a opepřete. V hlubší pánvi rozehřejte 50 g másla a lehce na něm maso opečte z obou stran. Maso vyjměte ven.
2
Nyní do pánve vhoďte 1 cibuli pokrájenou nadrobno a opékejte, dokud nemá zlatavou barvu. Zasypte ji 2 lžičkami mleté papriky, promíchejte a ihned zalijte 1,5 l horké vody.
3
Maso vložte zpět a duste, dokud není měkké. Zabere to přibližně 15 minut.
4
Na jíšku si rozehřejte 150 g másla a poté vsypte 2 lžíce hladké mouky. Chvíli míchejte na mírném plameni a poté přidejte k masu.
5
Na závěr vaření vlijte do omáčky 200 ml smetany a provařte posledních 5 minut. Osolte a opepřete.
6
Noky uvařte podle návodu na obalu a podávejte přelité omáčkou s kousky masa. V talíři zdobte nasekanou petrželkou. Voilá! A rychlá a lahodná večeře či oběd je na stole.
1
Kuřecí řízky osolte a opepřete. V hlubší pánvi rozehřejte 50 g másla a lehce na něm maso opečte z obou stran. Maso vyjměte ven.
2
Nyní do pánve vhoďte 1 cibuli pokrájenou nadrobno a opékejte, dokud nemá zlatavou barvu. Zasypte ji 2 lžičkami mleté papriky, promíchejte a ihned zalijte 1,5 l horké vody.
3
Maso vložte zpět a duste, dokud není měkké. Zabere to přibližně 15 minut.
4
Na jíšku si rozehřejte 150 g másla a poté vsypte 2 lžíce hladké mouky. Chvíli míchejte na mírném plameni a poté přidejte k masu.
5
Na závěr vaření vlijte do omáčky 200 ml smetany a provařte posledních 5 minut. Osolte a opepřete.
6
Noky uvařte podle návodu na obalu a podávejte přelité omáčkou s kousky masa. V talíři zdobte nasekanou petrželkou. Voilá! A rychlá a lahodná večeře či oběd je na stole.