1
Do velké mísy proseju mouku a promnu ji s máslem nakrájeným na kousky, pak přidám žloutek, ocet a smetanu na šlehání. Vypracuju vláčné těsto a nechám ho hodinu nebo klidně přes noc odpočinout v chladu.
2
Troubu předehřeju na 180 °C.
3
Pracovní plochu si posypu mouku, rozválím těsto a nakrájím ho na asi dvoucentimetrové proužky dlouhé asi 15 centimetrů. Natočím je na kovové trubičky, které jsem si předtím potřela rozpuštěným máslem.
4
Natočené proužky potřu rozšlehaným vajíčkem, rozložím je na plech vyložený pečicím papírem a peču dozlatova. Trvá to asi čtvrt hodiny.
5
Když kremrole vychladnou, opatrně z nich vyndám trubičky.
6
Mezitím si připravím krém. V míse šlehám bílky se špetkou soli a postupně přidávám krupicový cukr.
7
Když jsou bílky skoro ušlehané, přendám mísu se sněhem nad vodní lázeň. Pokračuju ve šlehání, až je sníh krásně lesklý a tuhý.
8
Když vychladne, přendám krém do cukrářského sáčku a kremrole z obou stran naplním. Nakonec je posypu moučkovým cukrem.
1
Do velké mísy proseju mouku a promnu ji s máslem nakrájeným na kousky, pak přidám žloutek, ocet a smetanu na šlehání. Vypracuju vláčné těsto a nechám ho hodinu nebo klidně přes noc odpočinout v chladu.
2
Troubu předehřeju na 180 °C.
3
Pracovní plochu si posypu mouku, rozválím těsto a nakrájím ho na asi dvoucentimetrové proužky dlouhé asi 15 centimetrů. Natočím je na kovové trubičky, které jsem si předtím potřela rozpuštěným máslem.
4
Natočené proužky potřu rozšlehaným vajíčkem, rozložím je na plech vyložený pečicím papírem a peču dozlatova. Trvá to asi čtvrt hodiny.
5
Když kremrole vychladnou, opatrně z nich vyndám trubičky.
6
Mezitím si připravím krém. V míse šlehám bílky se špetkou soli a postupně přidávám krupicový cukr.
7
Když jsou bílky skoro ušlehané, přendám mísu se sněhem nad vodní lázeň. Pokračuju ve šlehání, až je sníh krásně lesklý a tuhý.
8
Když vychladne, přendám krém do cukrářského sáčku a kremrole z obou stran naplním. Nakonec je posypu moučkovým cukrem.