Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTradiční bramborový salát s domácí majonézou
Albert logoAlbert logo
  • Tradiční bramborový salát s domácí majonézou

Tradiční bramborový salát s domácí majonézou

Tradiční bramborový salát s domácí majonézou
Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Vánoce
Příloha

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory typu A 1 kg
  • Sůl
  • Kyselé okurky 150 g
  • Hořčice plnotučná 1 plž
  • Pepř 1/2 člž
  • Celer 1/4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Kvasný ocet 2 člž
  • Cibule 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Olej slunečnicový 150 ml
  • Citron 1 ks
  • Petržel hladkolistá 2 snít.
  • Brambory typu A 1 kg
  • Sůl
  • Kyselé okurky 150 g
  • Hořčice plnotučná 1 plž
  • Pepř 1/2 člž
  • Celer 1/4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Kvasný ocet 2 člž
  • Cibule 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Olej slunečnicový 150 ml
  • Citron 1 ks
  • Petržel hladkolistá 2 snít.

Příprava

1
Uvařte 1 kg brambor ve slupce v osolené vodě 20 minut doměkka. Mezitím v misce promíchejte 150 ml ohřátého láku z okurek, lžíci hořčice, lžičku soli a ½ lžičky pepře. Ještě horké brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Promíchejte s ochuceným lákem a vytvořte první vrstvu ve velké skleněné míse.
2
Oloupejte ¼ celeru, 2 mrkve a 2 petržele, nakrájejte je na větší kusy a vařte v osolené vodě se lžičkou octa 15 minut doměkka. Nakrájejte na kostičky a ve vrstvě rozložte na brambory v míse. Stejně tak oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Uvařte natvrdo 3 vejce, poté je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, oloupejte, nakrájejte na plátky a přidejte ve vrstvě do mísy. Pokračujte další vrstvou okurek nakrájených na kostičky.
3
Při přípravě majonézy dbejte na to, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu. Zabráníte tím sražení majonézy. Rozklepněte zbylé vejce a žloutek dejte do misky, osolte ho špetkou soli a po kapkách postupně všlehejte metličkou 100 ml oleje. Poté tenkým pramínkem k houstnoucí majonéze přilijte lžičku octa a lžičku vymačkané citronové šťávy, promíchejte a pak pokračujte v postupném zašlehávání zbylých 50 ml oleje. Majonézu nandejte jako poslední vrstvu do mísy a ozdobte nasekanou petrželí.
4
Před podáváním opatrně promíchejte. Pokud preferujete tradiční, den rozleželý salát, vmíchejte majonézu den před servírováním. Bramborový salát je v každé rodině jiný, vyzkoušejte ten náš!
1
Uvařte 1 kg brambor ve slupce v osolené vodě 20 minut doměkka. Mezitím v misce promíchejte 150 ml ohřátého láku z okurek, lžíci hořčice, lžičku soli a ½ lžičky pepře. Ještě horké brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Promíchejte s ochuceným lákem a vytvořte první vrstvu ve velké skleněné míse.
2
Oloupejte ¼ celeru, 2 mrkve a 2 petržele, nakrájejte je na větší kusy a vařte v osolené vodě se lžičkou octa 15 minut doměkka. Nakrájejte na kostičky a ve vrstvě rozložte na brambory v míse. Stejně tak oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Uvařte natvrdo 3 vejce, poté je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, oloupejte, nakrájejte na plátky a přidejte ve vrstvě do mísy. Pokračujte další vrstvou okurek nakrájených na kostičky.
3
Při přípravě majonézy dbejte na to, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu. Zabráníte tím sražení majonézy. Rozklepněte zbylé vejce a žloutek dejte do misky, osolte ho špetkou soli a po kapkách postupně všlehejte metličkou 100 ml oleje. Poté tenkým pramínkem k houstnoucí majonéze přilijte lžičku octa a lžičku vymačkané citronové šťávy, promíchejte a pak pokračujte v postupném zašlehávání zbylých 50 ml oleje. Majonézu nandejte jako poslední vrstvu do mísy a ozdobte nasekanou petrželí.
4
Před podáváním opatrně promíchejte. Pokud preferujete tradiční, den rozleželý salát, vmíchejte majonézu den před servírováním. Bramborový salát je v každé rodině jiný, vyzkoušejte ten náš!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.