1
Uvařte 1 kg brambor ve slupce v osolené vodě 20 minut doměkka. Mezitím v misce promíchejte 150 ml ohřátého láku z okurek, lžíci hořčice, lžičku soli a ½ lžičky pepře. Ještě horké brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Promíchejte s ochuceným lákem a vytvořte první vrstvu ve velké skleněné míse.
2
Oloupejte ¼ celeru, 2 mrkve a 2 petržele, nakrájejte je na větší kusy a vařte v osolené vodě se lžičkou octa 15 minut doměkka. Nakrájejte na kostičky a ve vrstvě rozložte na brambory v míse. Stejně tak oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Uvařte natvrdo 3 vejce, poté je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, oloupejte, nakrájejte na plátky a přidejte ve vrstvě do mísy. Pokračujte další vrstvou okurek nakrájených na kostičky.
3
Při přípravě majonézy dbejte na to, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu. Zabráníte tím sražení majonézy. Rozklepněte zbylé vejce a žloutek dejte do misky, osolte ho špetkou soli a po kapkách postupně všlehejte metličkou 100 ml oleje. Poté tenkým pramínkem k houstnoucí majonéze přilijte lžičku octa a lžičku vymačkané citronové šťávy, promíchejte a pak pokračujte v postupném zašlehávání zbylých 50 ml oleje. Majonézu nandejte jako poslední vrstvu do mísy a ozdobte nasekanou petrželí.
4
Před podáváním opatrně promíchejte. Pokud preferujete tradiční, den rozleželý salát, vmíchejte majonézu den před servírováním. Bramborový salát je v každé rodině jiný, vyzkoušejte ten náš!
1
Uvařte 1 kg brambor ve slupce v osolené vodě 20 minut doměkka. Mezitím v misce promíchejte 150 ml ohřátého láku z okurek, lžíci hořčice, lžičku soli a ½ lžičky pepře. Ještě horké brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Promíchejte s ochuceným lákem a vytvořte první vrstvu ve velké skleněné míse.
2
Oloupejte ¼ celeru, 2 mrkve a 2 petržele, nakrájejte je na větší kusy a vařte v osolené vodě se lžičkou octa 15 minut doměkka. Nakrájejte na kostičky a ve vrstvě rozložte na brambory v míse. Stejně tak oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Uvařte natvrdo 3 vejce, poté je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, oloupejte, nakrájejte na plátky a přidejte ve vrstvě do mísy. Pokračujte další vrstvou okurek nakrájených na kostičky.
3
Při přípravě majonézy dbejte na to, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu. Zabráníte tím sražení majonézy. Rozklepněte zbylé vejce a žloutek dejte do misky, osolte ho špetkou soli a po kapkách postupně všlehejte metličkou 100 ml oleje. Poté tenkým pramínkem k houstnoucí majonéze přilijte lžičku octa a lžičku vymačkané citronové šťávy, promíchejte a pak pokračujte v postupném zašlehávání zbylých 50 ml oleje. Majonézu nandejte jako poslední vrstvu do mísy a ozdobte nasekanou petrželí.
4
Před podáváním opatrně promíchejte. Pokud preferujete tradiční, den rozleželý salát, vmíchejte majonézu den před servírováním. Bramborový salát je v každé rodině jiný, vyzkoušejte ten náš!