Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTradiční bramboráky
Albert logoAlbert logo
  • Tradiční bramboráky

Tradiční bramboráky

Bramboráky jsou českou oblíbenou klasikou. Jak si je připravit, aby nebyly náročné na přípravu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.
Tradiční bramboráky
Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory typu C 1 kg
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 3 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Pepř
  • Sůl
  • Majoránka čerstvá 3,5 plž
  • Tvaroh polotučný 1,5 člž
  • Sádlo
  • Brambory typu C 1 kg
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 3 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Pepř
  • Sůl
  • Majoránka čerstvá 3,5 plž
  • Tvaroh polotučný 1,5 člž
  • Sádlo
Alergeny
  • Vejce a výrobky z nichVejce a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z nějMléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepekObiloviny obsahující lepek
  • Příprava

    1
    Na bramboráky oloupejte a omyjte kilo brambor typu C. Osušte je a nastrouhejte ½ kg z nich do mísy na hrubém struhadle a druhou půlku nastrouhejte na jemném struhadle. Pak nakrájejte 200 g uzeného masa na drobné kostičky a dejte stranou.
    2
    Nastrouhané brambory rukou promačkejte, aby pustily vodu se škrobem. Tu pak odlijte pryč z mísy. Osolte a zakápněte 50 ml mléka. Vmíchejte 2 vejce, vsypte 3 lžíce majoránky promnuté v dlaních, přidejte 5 stroužků prolisovaného česneku, osolte, opepřete a zasypte 5 lžícemi hladké mouky. Nakonec vsypte kostičky uzeného a směs důkladně promíchejte. Nechte chvíli stát. Konzistence by měla být středně hustá.
    3
    Do pánve nalijte 150 ml oleje a nechte rozpálit. Naběračkou pak do pánve dávejte malé dávky těsta na bramboráky a každou dávku vždy naběračkou zploštěte do požadovaného tvaru a výšky.
    4
    Bramboráky smažte dozlatova po obou stranách. Z pánve je dejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Bramboráky podávejte ještě teplé, ale skvělé budou i po vychladnutí. Ať vám chutnají.
    1
    Na bramboráky oloupejte a omyjte kilo brambor typu C. Osušte je a nastrouhejte ½ kg z nich do mísy na hrubém struhadle a druhou půlku nastrouhejte na jemném struhadle. Pak nakrájejte 200 g uzeného masa na drobné kostičky a dejte stranou.
    2
    Nastrouhané brambory rukou promačkejte, aby pustily vodu se škrobem. Tu pak odlijte pryč z mísy. Osolte a zakápněte 50 ml mléka. Vmíchejte 2 vejce, vsypte 3 lžíce majoránky promnuté v dlaních, přidejte 5 stroužků prolisovaného česneku, osolte, opepřete a zasypte 5 lžícemi hladké mouky. Nakonec vsypte kostičky uzeného a směs důkladně promíchejte. Nechte chvíli stát. Konzistence by měla být středně hustá.
    3
    Do pánve nalijte 150 ml oleje a nechte rozpálit. Naběračkou pak do pánve dávejte malé dávky těsta na bramboráky a každou dávku vždy naběračkou zploštěte do požadovaného tvaru a výšky.
    4
    Bramboráky smažte dozlatova po obou stranách. Z pánve je dejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Bramboráky podávejte ještě teplé, ale skvělé budou i po vychladnutí. Ať vám chutnají.

    Hodnocení

    Pomohl vám recept?
    Ohodnoťte jak vám chutnal
    • Co byste o sádle měli vědět
      Sádlo je díky vysokému kouřovému bodu ideální na smažení. Nicméně pamatujte, že smažené pokrmy by měly být v jídelníčku zařazeny maximálně 2× za měsíc.
    Uložte si ingredience pro váš další nákup
    Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

    Aktuální letáky

    Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

    Platný ještě 6 dní

    Od 11.12.2024 do 17.12.2024

    Platný ještě 20 dní

    Od 13.11.2024 do 31.12.2024

    Platný ještě 13 dní

    Od 20.11.2024 do 24.12.2024

    Platný ještě 20 dní

    Od 04.12.2024 do 31.12.2024

    Platný ještě 6 dní

    Od 11.12.2024 do 17.12.2024

    Platný ještě 20 dní

    Od 13.11.2024 do 31.12.2024

    Platný ještě 13 dní

    Od 04.12.2024 do 24.12.2024

    Platný ještě 20 dní

    Od 04.12.2024 do 31.12.2024

    Prohlížet letáky

    Legenda zkratek

     kus ks   špetka špet. 
     lžíce plž  svazek svaz.
     lžička člž  plátek plát.
     hrst hrs.  hrnek hrn.
     stroužek strouž.   řapík řap. 
      snítka snít.   kopeček kop. 

     

    Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.