Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyToust s kuřecím masem, čedarem a římským salátem
Albert logoAlbert logo
  • Toust s kuřecím masem, čedarem a římským salátem

Toust s kuřecím masem, čedarem a římským salátem

Toust s kuřecím masem, čedarem a římským salátem
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Piknik
Svačina

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kuřecí prsní řízky 400 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 2 plž
  • Citron BIO 1 ks
  • Majonéza 120 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Česnek 2 strouž.
  • Ančovičky filety 2 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Vinný bílý ocet 120 ml
  • Toastový chléb světlý 8 ks
  • Cukr krupicový 2 člž
  • Cheddar plátky 4 plát.
  • Avokádo 1 ks
  • Salátová okurka 1 ks
  • Mikrobylinka hrášek 1 hrs.
  • Salát římský 1/4 ks
  • Kuřecí prsní řízky 400 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 2 plž
  • Citron BIO 1 ks
  • Majonéza 120 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Česnek 2 strouž.
  • Ančovičky filety 2 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Vinný bílý ocet 120 ml
  • Toastový chléb světlý 8 ks
  • Cukr krupicový 2 člž
  • Cheddar plátky 4 plát.

Příprava

1
Omytá kuřecí prsa osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete a opečte na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Nechte přikrytá stranou.
2
Nastrouhejte kůru z poloviny dobře omytého citronu a v misce rozmixujte s majonézou, bazalkou, pažitkou, česnekem, ančovičkami, solí a pepřem. Nakonec vmíchejte šťávu z poloviny citronu a dejte do lednice.
3
Omyté jarní cibulky pokrájejte na tenké proužky a dejte do uzavíratelné sklenice spolu s vinným octem, cukrem, lžičkou soli a čerstvě mletým pepřem. Sklenici uzavřete a za občasného protřepávání nechte cibuli alespoň 10 minut marinovat.
4
Toustový chléb opečte a po obou vnitřních stranách pomažte vrstvou majonézy. Přidejte pokrájená kuřecí prsa, pokrájené avokádo, plátky čedaru, na kolečka pokrájenou okurku, marinovanou jarní cibuli, klíčky a omytý římský salát. Přiklopte druhou stranou toustu a lehce přimáčkněte.
1
Omytá kuřecí prsa osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete a opečte na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Nechte přikrytá stranou.
2
Nastrouhejte kůru z poloviny dobře omytého citronu a v misce rozmixujte s majonézou, bazalkou, pažitkou, česnekem, ančovičkami, solí a pepřem. Nakonec vmíchejte šťávu z poloviny citronu a dejte do lednice.
3
Omyté jarní cibulky pokrájejte na tenké proužky a dejte do uzavíratelné sklenice spolu s vinným octem, cukrem, lžičkou soli a čerstvě mletým pepřem. Sklenici uzavřete a za občasného protřepávání nechte cibuli alespoň 10 minut marinovat.
4
Toustový chléb opečte a po obou vnitřních stranách pomažte vrstvou majonézy. Přidejte pokrájená kuřecí prsa, pokrájené avokádo, plátky čedaru, na kolečka pokrájenou okurku, marinovanou jarní cibuli, klíčky a omytý římský salát. Přiklopte druhou stranou toustu a lehce přimáčkněte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.