ReceptyTofu „rybí“ prsty v mandlovorozmarýnové krustě
Tofu „rybí“ prsty v mandlovorozmarýnové krustě
Tofu „rybí“ prsty můžete i upéct. Obalené plátky dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete trochou oleje a pečte 10 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Poté je obraťte, opět potřete olejem a pečte dalších 10 minut dozlatova.
Snadné
31-45 minut
4/5
Vegetariánské
Vánoce
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Tofu natural 700 g
Rozmarýn čerstvý 4 snít.
Mandle 100 g
Pepř
Vejce 1 ks
Strouhanka 2 plž
Sůl
Kokosové mléko 100 ml
Mouka kokosová 200 g
Olej slunečnicový 150 ml
Tofu natural 700 g
Rozmarýn čerstvý 4 snít.
Mandle 100 g
Pepř
Vejce 1 ks
Strouhanka 2 plž
Sůl
Kokosové mléko 100 ml
Mouka kokosová 200 g
Olej slunečnicový 150 ml
Příprava
1
Tofu osušte papírovou utěrkou a podélně nakrájejte na plátky o šířce 1 cm.
2
Mandle rozmixujte s rozmarýnem, solí a pepřem najemno. Do směsi přimíchejte strouhanku. Vejce rozmíchejte s kokosovým mlékem.
3
Plátky tofu obalujte nejdříve v mouce, poté v rozšlehaném vejci, následně v mandlovorozmarýnové směsi. Smažte v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
1
Tofu osušte papírovou utěrkou a podélně nakrájejte na plátky o šířce 1 cm.
2
Mandle rozmixujte s rozmarýnem, solí a pepřem najemno. Do směsi přimíchejte strouhanku. Vejce rozmíchejte s kokosovým mlékem.
3
Plátky tofu obalujte nejdříve v mouce, poté v rozšlehaném vejci, následně v mandlovorozmarýnové směsi. Smažte v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!