Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTmavé linecké se slaným karamelem
Albert logoAlbert logo
  • Tmavé linecké se slaným karamelem

Tmavé linecké se slaným karamelem

Zaexperimentujte s touto luxusní kombinací tmavého kakaového těsta a slané karamelové náplně a vyzkoušejte linecké zase trochu jinak.
Tmavé linecké se slaným karamelem
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
30 porcí
  • Máslo 170 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Cukr moučkový 90 g
  • Mandle mleté 80 g
  • Kakao 3 plž
  • Hřebíček mletý
  • Citronová kůra 1 člž
  • Skořice mletá
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Smetana ke šlehání 160 ml
  • Sůl 2 člž
  • Cukr krupicový 180 g
  • Máslo 170 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Cukr moučkový 90 g
  • Mandle mleté 80 g
  • Kakao 3 plž
  • Hřebíček mletý
  • Citronová kůra 1 člž
  • Skořice mletá
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Smetana ke šlehání 160 ml
  • Sůl 2 člž
  • Cukr krupicový 180 g

Příprava

1
Mouku smíchejte s cukrem, mandlemi, kakaem, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Přidejte vychlazené máslo nakrájené na menší kostky a rychle mezi prsty promněte. Pak přidejte také žloutek a dobře propracujte. Zabalte do fólie a nechte do druhého dne odpočinout v lednici.
2
Předehřejte troubu na 160 °C. Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný 3–4 mm a vykrajujte tvary. Polovina by měla být vcelku a u druhé půlky vykrojte do středu malý otvor. Vložte do trouby a pečte 6–8 minut. Hotové nechte úplně vychladnout.
3
Na karamel nasypte cukr na pánev, podlijte pěti lžícemi vody a nechte zkaramelizovat. Stáhněte z plotny, za stálého míchání vlijte smetanu a dobře rozmíchejte. Nakonec posypte vločkovou solí a nechte vychladnout.
1
Mouku smíchejte s cukrem, mandlemi, kakaem, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Přidejte vychlazené máslo nakrájené na menší kostky a rychle mezi prsty promněte. Pak přidejte také žloutek a dobře propracujte. Zabalte do fólie a nechte do druhého dne odpočinout v lednici.
2
Předehřejte troubu na 160 °C. Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný 3–4 mm a vykrajujte tvary. Polovina by měla být vcelku a u druhé půlky vykrojte do středu malý otvor. Vložte do trouby a pečte 6–8 minut. Hotové nechte úplně vychladnout.
3
Na karamel nasypte cukr na pánev, podlijte pěti lžícemi vody a nechte zkaramelizovat. Stáhněte z plotny, za stálého míchání vlijte smetanu a dobře rozmíchejte. Nakonec posypte vločkovou solí a nechte vychladnout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.