1
Mouku smíchejte s cukrem, mandlemi, kakaem, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Přidejte vychlazené máslo nakrájené na menší kostky a rychle mezi prsty promněte. Pak přidejte také žloutek a dobře propracujte. Zabalte do fólie a nechte do druhého dne odpočinout v lednici.
2
Předehřejte troubu na 160 °C. Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný 3–4 mm a vykrajujte tvary. Polovina by měla být vcelku a u druhé půlky vykrojte do středu malý otvor. Vložte do trouby a pečte 6–8 minut. Hotové nechte úplně vychladnout.
3
Na karamel nasypte cukr na pánev, podlijte pěti lžícemi vody a nechte zkaramelizovat. Stáhněte z plotny, za stálého míchání vlijte smetanu a dobře rozmíchejte. Nakonec posypte vločkovou solí a nechte vychladnout.
1
Mouku smíchejte s cukrem, mandlemi, kakaem, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Přidejte vychlazené máslo nakrájené na menší kostky a rychle mezi prsty promněte. Pak přidejte také žloutek a dobře propracujte. Zabalte do fólie a nechte do druhého dne odpočinout v lednici.
2
Předehřejte troubu na 160 °C. Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný 3–4 mm a vykrajujte tvary. Polovina by měla být vcelku a u druhé půlky vykrojte do středu malý otvor. Vložte do trouby a pečte 6–8 minut. Hotové nechte úplně vychladnout.
3
Na karamel nasypte cukr na pánev, podlijte pěti lžícemi vody a nechte zkaramelizovat. Stáhněte z plotny, za stálého míchání vlijte smetanu a dobře rozmíchejte. Nakonec posypte vločkovou solí a nechte vychladnout.