1
Udělejte espresso a připravte kávovou lázeň. Vychladlou kávu, amaretto a vodu vlijte do širší misky. Namáčejte v ní piškoty z obou stran a vyskládejte je na dno nádoby na tiramisu či zapékací mísy o rozměru 30 × 21 × 5 cm.
2
Pomocí šlehače nebo kuchyňského robotu vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Ve vedlejší míse našlehejte pouze 3 bílky do jemného sněhu. Ke žloutkům ručně metličkou vmíchejte mascarpone s vanilkou a nakonec opatrně vmíchejte sníh.
3
Hotový krém naneste v asi 3cm vrstvě na piškoty. Na krém poklaďte další vrstvu piškotů namočených v kávové směsi a opět zakryjte krémem.
4
Zbylý krém naneste pomocí zastřihnutého cukrářského sáčku po celé ploše tiramisu v podobě malých pusinek.
5
Dejte alespoň na 2 hodiny chladit do lednice a před podáváním zasypte kakaem.
1
Udělejte espresso a připravte kávovou lázeň. Vychladlou kávu, amaretto a vodu vlijte do širší misky. Namáčejte v ní piškoty z obou stran a vyskládejte je na dno nádoby na tiramisu či zapékací mísy o rozměru 30 × 21 × 5 cm.
2
Pomocí šlehače nebo kuchyňského robotu vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Ve vedlejší míse našlehejte pouze 3 bílky do jemného sněhu. Ke žloutkům ručně metličkou vmíchejte mascarpone s vanilkou a nakonec opatrně vmíchejte sníh.
3
Hotový krém naneste v asi 3cm vrstvě na piškoty. Na krém poklaďte další vrstvu piškotů namočených v kávové směsi a opět zakryjte krémem.
4
Zbylý krém naneste pomocí zastřihnutého cukrářského sáčku po celé ploše tiramisu v podobě malých pusinek.
5
Dejte alespoň na 2 hodiny chladit do lednice a před podáváním zasypte kakaem.