1
Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Slijte je a rozmačkejte s 25 g másla a trochou mléka na kaši. Osolte a odložte stranou.
2
Ryby nakrájejte na 2 cm velké kostky.
3
V hrnci přiveďte k varu zbylé mléko – jakmile začnou stoupat bublinky, vhoďte do něj ryby, cibuli a bobkový list. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte 6–8 minut. Pak ryby vylovte z mléka a odložte stranou.
4
Z másla a mouky udělejte v kastrolu světlou jíšku, stáhněte plamen, vlijte trochu mléka, ve kterém se vařily ryby, a metličkou prošlehejte dohladka. Postupně za stálého míchání přilijte zbytek mléka a zahřívejte, až získáte hustou, hladkou omáčku – bešamel. Stáhněte plamen, osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Nakonec promíchejte s nasekanou petrželkou.
5
Předehřejte troubu na 200 °C.
6
Rybu rozložte do zapékací mísy, naneste na ni bešamel, na něj rozdělte 2 natvrdo uvařená vejce nakrájená na čtvrtky a rozprostřete bramborovou kaši. Pokapejte máslem a pečte asi 30 minut, až kaše zezlátne.
1
Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Slijte je a rozmačkejte s 25 g másla a trochou mléka na kaši. Osolte a odložte stranou.
2
Ryby nakrájejte na 2 cm velké kostky.
3
V hrnci přiveďte k varu zbylé mléko – jakmile začnou stoupat bublinky, vhoďte do něj ryby, cibuli a bobkový list. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte 6–8 minut. Pak ryby vylovte z mléka a odložte stranou.
4
Z másla a mouky udělejte v kastrolu světlou jíšku, stáhněte plamen, vlijte trochu mléka, ve kterém se vařily ryby, a metličkou prošlehejte dohladka. Postupně za stálého míchání přilijte zbytek mléka a zahřívejte, až získáte hustou, hladkou omáčku – bešamel. Stáhněte plamen, osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Nakonec promíchejte s nasekanou petrželkou.
5
Předehřejte troubu na 200 °C.
6
Rybu rozložte do zapékací mísy, naneste na ni bešamel, na něj rozdělte 2 natvrdo uvařená vejce nakrájená na čtvrtky a rozprostřete bramborovou kaši. Pokapejte máslem a pečte asi 30 minut, až kaše zezlátne.