1
Omyjte a nakrájejte na plátky 200 g baby okurek. Posolte je, promíchejte a nechte 10 minut pustit tekutinu a poté slijte. Dejte vařit do osolené vody 1 kg malých brambor, poté je nechte vychladnout a oloupejte slupku. Nakrájejte na větší kousky a společně s okurkami je vložte do mísy. Přidejte 250 g řeckého jogurtu, nasekaný svazek pažitky, osolte, opepřete a zakápněte šťávou z 1 citronu. Vše opatrně a důkladně promíchejte a dejte chladit do lednice.
2
Vlijte 300 ml piva do mísy, vsypte 250 g hladké mouky, osolte a vsypte nasekané 2 snítky petrželky, 2 snítky kopru a lístky ze 2 snítek máty. Hustota těstíčka by měla být jako hustší palačinkové těsto.
3
Omyjte a osušte 4 filety tilápie, rozkrojte je napůl a osolte. Obalte všechny kousky ryby ve 100 g hladké mouky. V hlubší pánvi rozehřejte 200 ml oleje na fritovací teplotu.
4
Kousky ryby vždy ponořte do těstíčka, vložte do rozehřátého oleje a smažte dozlatova. Na porci naservírujte 2 kousky osmažené ryby a podávejte na vychlazeném bramborovém salátu. Tato variace na tradiční vánoční večeři si získá vaše srdce.
1
Omyjte a nakrájejte na plátky 200 g baby okurek. Posolte je, promíchejte a nechte 10 minut pustit tekutinu a poté slijte. Dejte vařit do osolené vody 1 kg malých brambor, poté je nechte vychladnout a oloupejte slupku. Nakrájejte na větší kousky a společně s okurkami je vložte do mísy. Přidejte 250 g řeckého jogurtu, nasekaný svazek pažitky, osolte, opepřete a zakápněte šťávou z 1 citronu. Vše opatrně a důkladně promíchejte a dejte chladit do lednice.
2
Vlijte 300 ml piva do mísy, vsypte 250 g hladké mouky, osolte a vsypte nasekané 2 snítky petrželky, 2 snítky kopru a lístky ze 2 snítek máty. Hustota těstíčka by měla být jako hustší palačinkové těsto.
3
Omyjte a osušte 4 filety tilápie, rozkrojte je napůl a osolte. Obalte všechny kousky ryby ve 100 g hladké mouky. V hlubší pánvi rozehřejte 200 ml oleje na fritovací teplotu.
4
Kousky ryby vždy ponořte do těstíčka, vložte do rozehřátého oleje a smažte dozlatova. Na porci naservírujte 2 kousky osmažené ryby a podávejte na vychlazeném bramborovém salátu. Tato variace na tradiční vánoční večeři si získá vaše srdce.