1
V míse připravte marinádu. Smíchejte 3 lžíce krupicového cukru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžíce medu, 3 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce rýžového vína nebo sherry a 1 lžíci sezamového oleje. Do marinády naložte na 6 hodin maso.
2
Salátovou okurku oloupejte, podélně rozkrojte na čtvrtky, vyřízněte a zahoďte střední část se semínky. Okurku nakrájejte na tenké nudličky. Červenou a žlutou papriku rozpulte, vyjměte bílý střed a semínka a nakrájejte na nudličky. V míse promíchejte okurku, červenou a žlutou papriku, mrkev, cibuli, pórek a koriandr.
3
Je čas na dresink. Rozmixujte chilli papričky, 5 cm zázvoru, 4 stroužky česneku, stonky koriandru, limetovou šťávu a cukr na hladkou pastu, přesuňte do misky a metlou smíchejte se 3 lžícemi rybí omáčky a sójovou omáčkou a olejem.
4
Rozpalte gril na 200°C. Maso z marinády nechte okapat a zprudka grilujte 4–5 minut z každé strany. Pak nechte pár minut odpočinout a maso nakrájejte přes vlákno na tenké plátky. Zeleninu narovnejte na talíře, přelijte dresinkem, navrch položte maso a posypte arašídy.
1
V míse připravte marinádu. Smíchejte 3 lžíce krupicového cukru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžíce medu, 3 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce rýžového vína nebo sherry a 1 lžíci sezamového oleje. Do marinády naložte na 6 hodin maso.
2
Salátovou okurku oloupejte, podélně rozkrojte na čtvrtky, vyřízněte a zahoďte střední část se semínky. Okurku nakrájejte na tenké nudličky. Červenou a žlutou papriku rozpulte, vyjměte bílý střed a semínka a nakrájejte na nudličky. V míse promíchejte okurku, červenou a žlutou papriku, mrkev, cibuli, pórek a koriandr.
3
Je čas na dresink. Rozmixujte chilli papričky, 5 cm zázvoru, 4 stroužky česneku, stonky koriandru, limetovou šťávu a cukr na hladkou pastu, přesuňte do misky a metlou smíchejte se 3 lžícemi rybí omáčky a sójovou omáčkou a olejem.
4
Rozpalte gril na 200°C. Maso z marinády nechte okapat a zprudka grilujte 4–5 minut z každé strany. Pak nechte pár minut odpočinout a maso nakrájejte přes vlákno na tenké plátky. Zeleninu narovnejte na talíře, přelijte dresinkem, navrch položte maso a posypte arašídy.