Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyThajský hovězí salát
Albert logoAlbert logo
  • Thajský hovězí salát

Thajský hovězí salát

Thajský hovězí salát
Náročné
Více než 60 minut
5/5
Thajská

Ingredience

Složení
4 porce
  • Salátová okurka 2 ks
  • Hovězí pupek 400 g
  • Cibule červená 2 ks
  • Paprika žlutá 2 ks
  • Mrkev 3 ks
  • Paprika červená 2 ks
  • Pórek 1 ks
  • Arašídy 50 g
  • Koriandr čerstvý 1 svaz.
  • Chilli paprička 2 ks
  • Zázvor 5 cm
  • Limetková šťáva 3 ks
  • Rybí omáčka 6 plž
  • Česnek 6 strouž.
  • Cukr třtinový 3 plž
  • Olej slunečnicový 7 plž
  • Sojová omáčka 5 plž
  • Cukr krupicový 3 plž
  • Med 2 plž
  • Zázvor sušený 2 plž
  • Sherry 2 plž
  • Olej sezamový 1 plž
  • Salátová okurka 2 ks
  • Hovězí pupek 400 g
  • Cibule červená 2 ks
  • Paprika žlutá 2 ks
  • Mrkev 3 ks
  • Paprika červená 2 ks
  • Pórek 1 ks
  • Arašídy 50 g
  • Koriandr čerstvý 1 svaz.
  • Chilli paprička 2 ks
  • Zázvor 5 cm
  • Limetková šťáva 3 ks
  • Rybí omáčka 6 plž
  • Česnek 6 strouž.
  • Cukr třtinový 3 plž

Příprava

1
V míse připravte marinádu. Smíchejte 3 lžíce krupicového cukru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžíce medu, 3 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce rýžového vína nebo sherry a 1 lžíci sezamového oleje. Do marinády naložte na 6 hodin maso.
2
Salátovou okurku oloupejte, podélně rozkrojte na čtvrtky, vyřízněte a zahoďte střední část se semínky. Okurku nakrájejte na tenké nudličky. Červenou a žlutou papriku rozpulte, vyjměte bílý střed a semínka a nakrájejte na nudličky. V míse promíchejte okurku, červenou a žlutou papriku, mrkev, cibuli, pórek a koriandr.
3
Je čas na dresink. Rozmixujte chilli papričky, 5 cm zázvoru, 4 stroužky česneku, stonky koriandru, limetovou šťávu a cukr na hladkou pastu, přesuňte do misky a metlou smíchejte se 3 lžícemi rybí omáčky a sójovou omáčkou a olejem.
4
Rozpalte gril na 200°C. Maso z marinády nechte okapat a zprudka grilujte 4–5 minut z každé strany. Pak nechte pár minut odpočinout a maso nakrájejte přes vlákno na tenké plátky. Zeleninu narovnejte na talíře, přelijte dresinkem, navrch položte maso a posypte arašídy.
1
V míse připravte marinádu. Smíchejte 3 lžíce krupicového cukru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžíce medu, 3 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce rýžového vína nebo sherry a 1 lžíci sezamového oleje. Do marinády naložte na 6 hodin maso.
2
Salátovou okurku oloupejte, podélně rozkrojte na čtvrtky, vyřízněte a zahoďte střední část se semínky. Okurku nakrájejte na tenké nudličky. Červenou a žlutou papriku rozpulte, vyjměte bílý střed a semínka a nakrájejte na nudličky. V míse promíchejte okurku, červenou a žlutou papriku, mrkev, cibuli, pórek a koriandr.
3
Je čas na dresink. Rozmixujte chilli papričky, 5 cm zázvoru, 4 stroužky česneku, stonky koriandru, limetovou šťávu a cukr na hladkou pastu, přesuňte do misky a metlou smíchejte se 3 lžícemi rybí omáčky a sójovou omáčkou a olejem.
4
Rozpalte gril na 200°C. Maso z marinády nechte okapat a zprudka grilujte 4–5 minut z každé strany. Pak nechte pár minut odpočinout a maso nakrájejte přes vlákno na tenké plátky. Zeleninu narovnejte na talíře, přelijte dresinkem, navrch položte maso a posypte arašídy.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 28.08.2024 do 03.09.2024

Platný ještě 3 dny

Od 28.08.2024 do 03.09.2024

Platný ještě 10 dní

Od 14.08.2024 do 10.09.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.