1
Pohanku propláchněte a v osolené vodě vařte 20 minut.
2
Na omáčku nastrouhejte najemno oloupaný zázvor. Česnek oloupejte a rozdrťte. Chilli papričku rozpulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Rozšlehejte v míse se 100 ml vody, sojovou omáčkou, rýžovým octem, medem, sezamovým olejem a škrobem. Směs 5 minut povařte na mírném ohni, dokud nezhoustne. Nechte vychladnout.
3
Lososové filety naložte na 15 minut do omáčky. Poté je přemístěte do pekáče i s omáčkou. Pečte 20 minut na 190 °C.
4
Rajčata na kostičky promíchejte s pohankou a nasekaným koriandrem. Osolte a opepřete.
5
Hotového lososa servírujte s omáčkou, pohankou a citronem.
1
Pohanku propláchněte a v osolené vodě vařte 20 minut.
2
Na omáčku nastrouhejte najemno oloupaný zázvor. Česnek oloupejte a rozdrťte. Chilli papričku rozpulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Rozšlehejte v míse se 100 ml vody, sojovou omáčkou, rýžovým octem, medem, sezamovým olejem a škrobem. Směs 5 minut povařte na mírném ohni, dokud nezhoustne. Nechte vychladnout.
3
Lososové filety naložte na 15 minut do omáčky. Poté je přemístěte do pekáče i s omáčkou. Pečte 20 minut na 190 °C.
4
Rajčata na kostičky promíchejte s pohankou a nasekaným koriandrem. Osolte a opepřete.
5
Hotového lososa servírujte s omáčkou, pohankou a citronem.