Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTeplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem
Albert logoAlbert logo
  • Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Teplý bramborový salát se slaninou a modrým sýrem
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Francouzská
Bezlepkové

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule červená 2 ks
  • Slanina plátková 4 plát.
  • Brambory typu A 500 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Žampiony 140 g
  • Vinný ocet 1 plž
  • Sýr s modrou plísní 85 g
  • Polníček 100 g
  • Cibule červená 2 ks
  • Slanina plátková 4 plát.
  • Brambory typu A 500 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Žampiony 140 g
  • Vinný ocet 1 plž
  • Sýr s modrou plísní 85 g
  • Polníček 100 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, deset minut povařte ve vroucí vodě, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, přidejte dílky cibule, promíchejte s jednou lžící oleje a posypte solí. Pečte dvacet minut, dokud nejsou brambory zlatavé a cibule změklá. Nechte lehce zchladnout.
2
Mezitím rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho vyškvařte slaninu. Přidejte žampiony, opékejte je pět minut, aby změkly.
3
Poté udělejte dresink: smíchejte hořčici, ocet, zbylou lžíci oleje a trošku vody.
4
Nakonec vsypte brambory s cibulí do velké mísy, promíchejte je se slaninou a houbami, přidejte polníček a přelijte dresinkem. Rozdělte na porce a posypte sýrem.
1
Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, deset minut povařte ve vroucí vodě, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, přidejte dílky cibule, promíchejte s jednou lžící oleje a posypte solí. Pečte dvacet minut, dokud nejsou brambory zlatavé a cibule změklá. Nechte lehce zchladnout.
2
Mezitím rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a pak na ní nasucho vyškvařte slaninu. Přidejte žampiony, opékejte je pět minut, aby změkly.
3
Poté udělejte dresink: smíchejte hořčici, ocet, zbylou lžíci oleje a trošku vody.
4
Nakonec vsypte brambory s cibulí do velké mísy, promíchejte je se slaninou a houbami, přidejte polníček a přelijte dresinkem. Rozdělte na porce a posypte sýrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.