1
Řízky lehce naklepejte a pak je z obou stran osolte a opepřete. Připravte si dvojobal: vejce rozšlehejte s mlékem, strouhanku promíchejte s parmazánem. Maso protáhněte vaječnou směsí a pak ho pečlivě obalte strouhankou s parmazánem.
2
Přísady na rajčatovou salsu smíchejte v misce. Zakryjte ji talířem a nechte chutě propojit 30 minut v chladničce.
3
Ve vařící vodě spařte na 10 sekund petrželovou nať a vzápětí ji ponořte na 10 sekund do ledové vody, aby zůstala krásně zelená. Vyndejte z vody, z natě vymačkejte přebytečnou tekutinu a jemně nasekejte. Česnek, žloutek a olej vložte do nádoby tyčového mixéru. Mixér dejte až na dno, zapněte jej a pomalu s ním vyjíždějte nahoru. Trvá to pouze pár sekund a vznikne hustá majonéza. Pak do mixéru přidejte i petrželku a ještě pár sekund mixujte. Podle chuti osolte a opepřete. Řízky smažte ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Z pánve je přesuňte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný olej.
4
Bochánky rozřízněte a začněte vrstvit: na spodní díl rozříznutého bochánku dejte vrstvu omyté a osušené rukoly, na ni 2 lžíce rajčatové salsy, telecí řízek a plátek sýra gouda. Nakonec pokapejte petrželovou majonézou. Přiklopte druhou půlkou bochánku a podávejte.
1
Řízky lehce naklepejte a pak je z obou stran osolte a opepřete. Připravte si dvojobal: vejce rozšlehejte s mlékem, strouhanku promíchejte s parmazánem. Maso protáhněte vaječnou směsí a pak ho pečlivě obalte strouhankou s parmazánem.
2
Přísady na rajčatovou salsu smíchejte v misce. Zakryjte ji talířem a nechte chutě propojit 30 minut v chladničce.
3
Ve vařící vodě spařte na 10 sekund petrželovou nať a vzápětí ji ponořte na 10 sekund do ledové vody, aby zůstala krásně zelená. Vyndejte z vody, z natě vymačkejte přebytečnou tekutinu a jemně nasekejte. Česnek, žloutek a olej vložte do nádoby tyčového mixéru. Mixér dejte až na dno, zapněte jej a pomalu s ním vyjíždějte nahoru. Trvá to pouze pár sekund a vznikne hustá majonéza. Pak do mixéru přidejte i petrželku a ještě pár sekund mixujte. Podle chuti osolte a opepřete. Řízky smažte ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Z pánve je přesuňte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný olej.
4
Bochánky rozřízněte a začněte vrstvit: na spodní díl rozříznutého bochánku dejte vrstvu omyté a osušené rukoly, na ni 2 lžíce rajčatové salsy, telecí řízek a plátek sýra gouda. Nakonec pokapejte petrželovou majonézou. Přiklopte druhou půlkou bochánku a podávejte.