1
Telecí medailonky zprudka orestujte na rozpuštěném másle. Podlijte bílým vínem a nechte bublat, až se polovina tekutiny vyvaří. Potom zalijte vývarem. Přihoďte šalvěj, posolte a duste pokličkou doměkka.
2
Během vaření si připravte máslové hrudky na zahuštění. Máslo nechte změknout a poté zapracujte hladkou mouku. Rozdělte na několik menších kousků a nechte znovu zatuhnout v lednici.
3
Až bude telecí měkké, vyjměte lístky šalvěje. Do omáčky přidejte kousky másla s moukou a nechte rozpustit, aby se omáčka mírně zahustila. Občas promíchejte a po pár minutách vaření odstavte.
1
Telecí medailonky zprudka orestujte na rozpuštěném másle. Podlijte bílým vínem a nechte bublat, až se polovina tekutiny vyvaří. Potom zalijte vývarem. Přihoďte šalvěj, posolte a duste pokličkou doměkka.
2
Během vaření si připravte máslové hrudky na zahuštění. Máslo nechte změknout a poté zapracujte hladkou mouku. Rozdělte na několik menších kousků a nechte znovu zatuhnout v lednici.
3
Až bude telecí měkké, vyjměte lístky šalvěje. Do omáčky přidejte kousky másla s moukou a nechte rozpustit, aby se omáčka mírně zahustila. Občas promíchejte a po pár minutách vaření odstavte.