Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTažený zámecký závin s jablky
Albert logoAlbert logo
  • Tažený zámecký závin s jablky

Tažený zámecký závin s jablky

Tažený zámecký závin s jablky
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 170 g
  • Mouka hladká 450 g
  • Sůl
  • Cukr moučkový 90 g
  • Kvasný ocet 2 plž
  • Voda 5 plž
  • Vejce 2 ks
  • Skořice mletá
  • Jablko 12 ks
  • Rozinky 60 g
  • Strouhanka 40 g
  • Máslo 170 g
  • Mouka hladká 450 g
  • Sůl
  • Cukr moučkový 90 g
  • Kvasný ocet 2 plž
  • Voda 5 plž
  • Vejce 2 ks
  • Skořice mletá
  • Jablko 12 ks
  • Rozinky 60 g
  • Strouhanka 40 g

Příprava

1
Hladkou mouku vsypte do mísy, smíchejte se solí a cukrem, pak přidejte 90 g rozpuštěného másla, vajíčka, teplou vodu, ocet a zpracujte na hladké těsto.
2
To rozdělte na čtyři díly, lehce poprašte moukou, dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte nad hrncem s teplou vodou půl hodiny odpočinout. Těsto musí zůstat vlahé.
3
Z každého dílu vyválejte tenkou placku, potřete ji vždy rozpuštěným máslem a poklaďte plátky jablek, posypte cukrem se skořicí, osmaženou strouhankou a rozinkami. To celé ještě pokapejte částí zbylého rozpuštěného másla a zaviňte do štrúdlu.
4
Opět potřete máslem a pečte při 180 °C dorůžova, tedy zhruba 30 až 40 minut. Po upečení znovu potřete máslem a nakrájejte.
1
Hladkou mouku vsypte do mísy, smíchejte se solí a cukrem, pak přidejte 90 g rozpuštěného másla, vajíčka, teplou vodu, ocet a zpracujte na hladké těsto.
2
To rozdělte na čtyři díly, lehce poprašte moukou, dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte nad hrncem s teplou vodou půl hodiny odpočinout. Těsto musí zůstat vlahé.
3
Z každého dílu vyválejte tenkou placku, potřete ji vždy rozpuštěným máslem a poklaďte plátky jablek, posypte cukrem se skořicí, osmaženou strouhankou a rozinkami. To celé ještě pokapejte částí zbylého rozpuštěného másla a zaviňte do štrúdlu.
4
Opět potřete máslem a pečte při 180 °C dorůžova, tedy zhruba 30 až 40 minut. Po upečení znovu potřete máslem a nakrájejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.