1
Nadrobno nasekaný česnek orestujte na pánvi s rozehřátým olivovým olejem. Když je česnek dozlatova opečený, přidejte umytý a okapaný špenát, osolte ho a poduste.
2
Mleté maso ochuťte solí, pepřem a přidejte k němu mírně vychladlý špenát. Důkladně promíchejte.
3
Na závěr do celé směsi nahrubo nastrouhejte sýr halloumi a vše dobře promíchejte.
4
Listové těsto rozviňte a rozdělte je na 8 přibližně stejně velkých obdélníků. Do středu každého z nich přidejte 1 lžíci masové náplně a okraje potřete rozšlehaným vejcem. Přeložte a okraje uzavřete pomocí vidličky.
5
Taštičky položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte nahrubo nasekanými kešu ořechy. Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 200 °C přibližně 20 minut.
6
Mezitím si připravte dresink. V misce smíchejte zakysanou smetanu, nadrobno nasekaná sušená rajčata, pažitku, med, trochu nastrouhané citronové kůry a citronovou šťávu. Podle chuti přidejte sůl a pepř a nechte chvíli odležet, aby se všechny chutě spojily.
1
Nadrobno nasekaný česnek orestujte na pánvi s rozehřátým olivovým olejem. Když je česnek dozlatova opečený, přidejte umytý a okapaný špenát, osolte ho a poduste.
2
Mleté maso ochuťte solí, pepřem a přidejte k němu mírně vychladlý špenát. Důkladně promíchejte.
3
Na závěr do celé směsi nahrubo nastrouhejte sýr halloumi a vše dobře promíchejte.
4
Listové těsto rozviňte a rozdělte je na 8 přibližně stejně velkých obdélníků. Do středu každého z nich přidejte 1 lžíci masové náplně a okraje potřete rozšlehaným vejcem. Přeložte a okraje uzavřete pomocí vidličky.
5
Taštičky položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte nahrubo nasekanými kešu ořechy. Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 200 °C přibližně 20 minut.
6
Mezitím si připravte dresink. V misce smíchejte zakysanou smetanu, nadrobno nasekaná sušená rajčata, pažitku, med, trochu nastrouhané citronové kůry a citronovou šťávu. Podle chuti přidejte sůl a pepř a nechte chvíli odležet, aby se všechny chutě spojily.