Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTaštičky z listového těsta s mletým masem a halloumi
Albert logoAlbert logo
  • Taštičky z listového těsta s mletým masem a halloumi

Taštičky z listového těsta s mletým masem a halloumi

Taštičky z listového těsta s mletým masem a halloumi
Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Předkrm

Ingredience

Složení
4 porce
  • Halloumi 225 g
  • Mleté maso mix 400 g
  • Listové těsto 2 ks
  • Baby špenát 100 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Sůl
  • Vejce 1 ks
  • Ořechy kešu přírodní 1 hrs.
  • Sušená rajčata v oleji 4 ks
  • Pažitka čerstvá
  • Pepř
  • Zakysaná smetana 200 ml
  • Med 1 plž
  • Halloumi 225 g
  • Mleté maso mix 400 g
  • Listové těsto 2 ks
  • Baby špenát 100 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Sůl
  • Vejce 1 ks
  • Ořechy kešu přírodní 1 hrs.
  • Sušená rajčata v oleji 4 ks
  • Pažitka čerstvá
  • Pepř
  • Zakysaná smetana 200 ml
  • Med 1 plž

Příprava

1
Nadrobno nasekaný česnek orestujte na pánvi s rozehřátým olivovým olejem. Když je česnek dozlatova opečený, přidejte umytý a okapaný špenát, osolte ho a poduste.
2
Mleté ​​maso ochuťte solí, pepřem a přidejte k němu mírně vychladlý špenát. Důkladně promíchejte.
3
Na závěr do celé směsi nahrubo nastrouhejte sýr halloumi a vše dobře promíchejte.
4
Listové těsto rozviňte a rozdělte je na 8 přibližně stejně velkých obdélníků. Do středu každého z nich přidejte 1 lžíci masové náplně a okraje potřete rozšlehaným vejcem. Přeložte a okraje uzavřete pomocí vidličky.
5
Taštičky položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte nahrubo nasekanými kešu ořechy. Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 200 °C přibližně 20 minut.
6
Mezitím si připravte dresink. V misce smíchejte zakysanou smetanu, nadrobno nasekaná sušená rajčata, pažitku, med, trochu nastrouhané citronové kůry a citronovou šťávu. Podle chuti přidejte sůl a pepř a nechte chvíli odležet, aby se všechny chutě spojily.
1
Nadrobno nasekaný česnek orestujte na pánvi s rozehřátým olivovým olejem. Když je česnek dozlatova opečený, přidejte umytý a okapaný špenát, osolte ho a poduste.
2
Mleté ​​maso ochuťte solí, pepřem a přidejte k němu mírně vychladlý špenát. Důkladně promíchejte.
3
Na závěr do celé směsi nahrubo nastrouhejte sýr halloumi a vše dobře promíchejte.
4
Listové těsto rozviňte a rozdělte je na 8 přibližně stejně velkých obdélníků. Do středu každého z nich přidejte 1 lžíci masové náplně a okraje potřete rozšlehaným vejcem. Přeložte a okraje uzavřete pomocí vidličky.
5
Taštičky položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte nahrubo nasekanými kešu ořechy. Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 200 °C přibližně 20 minut.
6
Mezitím si připravte dresink. V misce smíchejte zakysanou smetanu, nadrobno nasekaná sušená rajčata, pažitku, med, trochu nastrouhané citronové kůry a citronovou šťávu. Podle chuti přidejte sůl a pepř a nechte chvíli odležet, aby se všechny chutě spojily.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 15 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.