1
Nakrájejte 500 g tuňáka na asi centimetrové kostičky a na stejně velké kostičky nakrájejte také avokáda zbavená slupky i pecky. Každou surovinu dejte zvlášť do misky.
2
Na lžíci olivového oleje zlehka opečte oloupaný a nasekaný stroužek česneku a nadrobno nasekané 2 cm zázvoru. Dejte stranou do misky, přidejte 2 lžíce sójové omáčky, lžičku citronové šťávy, lžíci sladké chilli omáčky a promíchejte. Do směsi přidejte na kostky nakrájeného tuňáka a zasypte 3 lžícemi nasucho opražených sezamových semínek. Promíchejte a nechte 5 minut marinovat.
3
Nakrájejte najemno 2 jarní cibulky, přidejte je k avokádu, osolte a zakápněte lžící citronové šťávy. Připravte si kulaté tvořítko, položte jej na talíř a do spodní poloviny mírně namačkejte směs avokáda a jarní cibulky.
4
Druhou polovinu tvořítka naplňte marinovaným tuňákem a opět mírně umačkejte. Tvořítko opatrně vysuňte směrem nahoru, aby vám obě vrstvy zůstaly na sobě. Takto připravený tartar z tuňáka podávejte například s tortillovými chipsy nebo opečeným toustem. S tímto slavnostním předkrmem budete za hvězdu večera.
1
Nakrájejte 500 g tuňáka na asi centimetrové kostičky a na stejně velké kostičky nakrájejte také avokáda zbavená slupky i pecky. Každou surovinu dejte zvlášť do misky.
2
Na lžíci olivového oleje zlehka opečte oloupaný a nasekaný stroužek česneku a nadrobno nasekané 2 cm zázvoru. Dejte stranou do misky, přidejte 2 lžíce sójové omáčky, lžičku citronové šťávy, lžíci sladké chilli omáčky a promíchejte. Do směsi přidejte na kostky nakrájeného tuňáka a zasypte 3 lžícemi nasucho opražených sezamových semínek. Promíchejte a nechte 5 minut marinovat.
3
Nakrájejte najemno 2 jarní cibulky, přidejte je k avokádu, osolte a zakápněte lžící citronové šťávy. Připravte si kulaté tvořítko, položte jej na talíř a do spodní poloviny mírně namačkejte směs avokáda a jarní cibulky.
4
Druhou polovinu tvořítka naplňte marinovaným tuňákem a opět mírně umačkejte. Tvořítko opatrně vysuňte směrem nahoru, aby vám obě vrstvy zůstaly na sobě. Takto připravený tartar z tuňáka podávejte například s tortillovými chipsy nebo opečeným toustem. S tímto slavnostním předkrmem budete za hvězdu večera.