Kuřecí maso v indické kuchyni převládá, hovězí zde rozhodně nehledejte. Také použití jogurtu do slaných teplých jídel je poměrně časté. U kuřecího Tandoori však hlavní roli hraje opět koření, tentokrát červená paprika.
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Indická
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Jogurt bílý 250 g
Koření indické masala 1 plž
Citronová šťáva 1 plž
Paprika mletá sladká 1 plž
Kmín mletý 1 plž
Koriandr mletý 1 plž
Máta 1 plž
Zázvor mletý 1/2 plž
Kuřecí prsní řízky 4 ks
Máslo 2 plž
Jogurt bílý 250 g
Koření indické masala 1 plž
Citronová šťáva 1 plž
Paprika mletá sladká 1 plž
Kmín mletý 1 plž
Koriandr mletý 1 plž
Máta 1 plž
Zázvor mletý 1/2 plž
Kuřecí prsní řízky 4 ks
Máslo 2 plž
Příprava
1
Smíchejte všechny ingredience na marinádu.
2
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a naložte do marinády. Nechte odpočívat alespoň 30 minut v lednici.
3
Poté maso vyjměte a na mírnějším ohni opečte na másle. Maso by se mělo opékat alespoň 10 minut, aby bylo dobře propečené.
4
Podávejte s indickým chlebem naan.
1
Smíchejte všechny ingredience na marinádu.
2
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a naložte do marinády. Nechte odpočívat alespoň 30 minut v lednici.
3
Poté maso vyjměte a na mírnějším ohni opečte na másle. Maso by se mělo opékat alespoň 10 minut, aby bylo dobře propečené.
4
Podávejte s indickým chlebem naan.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!