Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTa nejlepší velikonoční nádivka
Albert logoAlbert logo

Ta nejlepší velikonoční nádivka

Ta nejlepší velikonoční nádivka
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Velikonoce
Příloha

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Listové těsto 2 ks
  • Hrášek mražený 100 g
  • Mlynářská žitná veka 1/2 ks
  • Rohlík 2 ks
  • Uzené maso 200 g
  • Gouda bloček 150 g
  • Petržel hladkolistá
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Vejce 8 ks
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Jarní bylinky
  • Listové těsto 2 ks
  • Hrášek mražený 100 g
  • Mlynářská žitná veka 1/2 ks
  • Rohlík 2 ks
  • Uzené maso 200 g
  • Gouda bloček 150 g
  • Petržel hladkolistá
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Vejce 8 ks
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Jarní bylinky

Příprava

1
Do rozevírací dortové formy o průměru 24 cm s dnem vyloženým pečicím papírem rozložte 1 listové těsto přes okraj formy. Spařte 100 g mraženého hrášku, vodu slijte a odložte stranou.
2
Nakrájejte na centimetrové kostičky ½ veky, 2 rohlíky, 200 g uzeného masa a vložte do větší mísy. Přidejte 150 g nastrouhaného sýra, spařený hrášek, nadrobno nasekaný svazek petržele a jarní cibulky a vše dobře promíchejte.
3
V další míse promíchejte 7 vajec, 200 ml smetany, sůl a pepř, přidejte k první směsi s pečivem a opět vše důkladně promíchejte. Pak směs zarovnejte do dortové formy.
4
Zbylým listovým těstem přikryjte vrch nádivky, spojte po okrajích a potřete zbylým vajíčkem. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 45 minut dozlatova. Nádivku ozdobte čerstvými bylinkami a jedlými květy, třeba maceškami.
1
Do rozevírací dortové formy o průměru 24 cm s dnem vyloženým pečicím papírem rozložte 1 listové těsto přes okraj formy. Spařte 100 g mraženého hrášku, vodu slijte a odložte stranou.
2
Nakrájejte na centimetrové kostičky ½ veky, 2 rohlíky, 200 g uzeného masa a vložte do větší mísy. Přidejte 150 g nastrouhaného sýra, spařený hrášek, nadrobno nasekaný svazek petržele a jarní cibulky a vše dobře promíchejte.
3
V další míse promíchejte 7 vajec, 200 ml smetany, sůl a pepř, přidejte k první směsi s pečivem a opět vše důkladně promíchejte. Pak směs zarovnejte do dortové formy.
4
Zbylým listovým těstem přikryjte vrch nádivky, spojte po okrajích a potřete zbylým vajíčkem. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 45 minut dozlatova. Nádivku ozdobte čerstvými bylinkami a jedlými květy, třeba maceškami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Do nádivky místo petrželky můžete přidat mladé kopřivy.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.