1
Do rozevírací dortové formy o průměru 24 cm s dnem vyloženým pečicím papírem rozložte 1 listové těsto přes okraj formy. Spařte 100 g mraženého hrášku, vodu slijte a odložte stranou.
2
Nakrájejte na centimetrové kostičky ½ veky, 2 rohlíky, 200 g uzeného masa a vložte do větší mísy. Přidejte 150 g nastrouhaného sýra, spařený hrášek, nadrobno nasekaný svazek petržele a jarní cibulky a vše dobře promíchejte.
3
V další míse promíchejte 7 vajec, 200 ml smetany, sůl a pepř, přidejte k první směsi s pečivem a opět vše důkladně promíchejte. Pak směs zarovnejte do dortové formy.
4
Zbylým listovým těstem přikryjte vrch nádivky, spojte po okrajích a potřete zbylým vajíčkem. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 45 minut dozlatova. Nádivku ozdobte čerstvými bylinkami a jedlými květy, třeba maceškami.
1
Do rozevírací dortové formy o průměru 24 cm s dnem vyloženým pečicím papírem rozložte 1 listové těsto přes okraj formy. Spařte 100 g mraženého hrášku, vodu slijte a odložte stranou.
2
Nakrájejte na centimetrové kostičky ½ veky, 2 rohlíky, 200 g uzeného masa a vložte do větší mísy. Přidejte 150 g nastrouhaného sýra, spařený hrášek, nadrobno nasekaný svazek petržele a jarní cibulky a vše dobře promíchejte.
3
V další míse promíchejte 7 vajec, 200 ml smetany, sůl a pepř, přidejte k první směsi s pečivem a opět vše důkladně promíchejte. Pak směs zarovnejte do dortové formy.
4
Zbylým listovým těstem přikryjte vrch nádivky, spojte po okrajích a potřete zbylým vajíčkem. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 45 minut dozlatova. Nádivku ozdobte čerstvými bylinkami a jedlými květy, třeba maceškami.