1
T-bone steak se skládá ze dvou druhů masa, libovější svíčkové a prorostlejšího roštěnce, takže každý si přijde na své. T-bone steak, stejně jako každý jiný hovězí steak vyndejte minimálně půl hodiny před grilováním z lednice a nechte temperovat při pokojové teplotě. Rozpalte gril, správnou teplotu poznáte tak, že nebudete moci udržet dlaň 5 cm nad rozpáleným roštem déle než 5 sekund.
2
Steak těsně před tepelnou úpravou dochuťte čerstvě jemně namletou solí a pepřem z obou stran, dochutit pak ještě můžete na konci. Toto maso nepotřebuje už žádné další koření nebo nakládání. Do masa už jen dlaněmi rovnoměrně ze všech stran vmasírujte asi 3 lžíce olivového oleje.
3
Poté položte steak na rozpálený rošt a grilujte dle požadovaného stupně propečení, krvavý: 2,5 minuty z každé strany / středně krvavý: 3 minuty z každé strany / středně propečený: 4 minuty z každé strany / zcela propečený: 5–6 minut z každé strany. Steak otočte pouze jednou pomocí kleští a do steaku nevpichujte nůž ani vidlici!
4
Hotový steak před podáváním nechte odpočívat v žáruvzdorné nádobě zakryté alobalem na roštu při velmi mírné teplotě 5–10 minut. Mezitím si připravte jednoduchou chimichurri omáčku. Oloupanou šalotku a dva oloupané stroužky česneku nakrájejte velmi nadrobno, omytou hrst oregana i petržele také nasekejte nadrobno a vše smíchejte v misce s 5 lžícemi olivového oleje a 2 lžícemi bílého vinného octa. Přidejte šťávu z omyté limety a omytou, nakrájenou chilli papričku dle chuti. Vše dobře zamíchejte, aby se chutě spojily.
5
Pak už servírujte připravený filírovaný steak, který ještě můžete trošku pokapat olivovým olejem a přelít chimichurri omáčkou, případně dochutit solí a pepřem. Úžasný T-bone steak se může servírovat.
1
T-bone steak se skládá ze dvou druhů masa, libovější svíčkové a prorostlejšího roštěnce, takže každý si přijde na své. T-bone steak, stejně jako každý jiný hovězí steak vyndejte minimálně půl hodiny před grilováním z lednice a nechte temperovat při pokojové teplotě. Rozpalte gril, správnou teplotu poznáte tak, že nebudete moci udržet dlaň 5 cm nad rozpáleným roštem déle než 5 sekund.
2
Steak těsně před tepelnou úpravou dochuťte čerstvě jemně namletou solí a pepřem z obou stran, dochutit pak ještě můžete na konci. Toto maso nepotřebuje už žádné další koření nebo nakládání. Do masa už jen dlaněmi rovnoměrně ze všech stran vmasírujte asi 3 lžíce olivového oleje.
3
Poté položte steak na rozpálený rošt a grilujte dle požadovaného stupně propečení, krvavý: 2,5 minuty z každé strany / středně krvavý: 3 minuty z každé strany / středně propečený: 4 minuty z každé strany / zcela propečený: 5–6 minut z každé strany. Steak otočte pouze jednou pomocí kleští a do steaku nevpichujte nůž ani vidlici!
4
Hotový steak před podáváním nechte odpočívat v žáruvzdorné nádobě zakryté alobalem na roštu při velmi mírné teplotě 5–10 minut. Mezitím si připravte jednoduchou chimichurri omáčku. Oloupanou šalotku a dva oloupané stroužky česneku nakrájejte velmi nadrobno, omytou hrst oregana i petržele také nasekejte nadrobno a vše smíchejte v misce s 5 lžícemi olivového oleje a 2 lžícemi bílého vinného octa. Přidejte šťávu z omyté limety a omytou, nakrájenou chilli papričku dle chuti. Vše dobře zamíchejte, aby se chutě spojily.
5
Pak už servírujte připravený filírovaný steak, který ještě můžete trošku pokapat olivovým olejem a přelít chimichurri omáčkou, případně dochutit solí a pepřem. Úžasný T-bone steak se může servírovat.