Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyT-Bone steak s chimichurri omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • T-Bone steak s chimichurri omáčkou

T-Bone steak s chimichurri omáčkou

Tento steak vždy pečte s kostí. Kost dodá masu chuť a šťavnatost a maso u ní je nejlahodnější.
T-Bone steak s chimichurri omáčkou
Snadné
16-30 minut
5/5
Americká
Grilování
Léto
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • T-bone steak Albert Excellent 1 balení
  • Olej olivový 8 plž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Chilli paprička 1
  • Limetka 1
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Oregano čerstvé 1 hrs.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Pepř
  • Sůl
  • T-bone steak Albert Excellent 1 balení
  • Olej olivový 8 plž
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Chilli paprička 1
  • Limetka 1
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Oregano čerstvé 1 hrs.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Pepř
  • Sůl

Příprava

1
T-bone steak se skládá ze dvou druhů masa, libovější svíčkové a prorostlejšího roštěnce, takže každý si přijde na své. T-bone steak, stejně jako každý jiný hovězí steak vyndejte minimálně půl hodiny před grilováním z lednice a nechte temperovat při pokojové teplotě. Rozpalte gril, správnou teplotu poznáte tak, že nebudete moci udržet dlaň 5 cm nad rozpáleným roštem déle než 5 sekund.
2
Steak těsně před tepelnou úpravou dochuťte čerstvě jemně namletou solí a pepřem z obou stran, dochutit pak ještě můžete na konci. Toto maso nepotřebuje už žádné další koření nebo nakládání. Do masa už jen dlaněmi rovnoměrně ze všech stran vmasírujte asi 3 lžíce olivového oleje.
3
Poté položte steak na rozpálený rošt a grilujte dle požadovaného stupně propečení, krvavý: 2,5 minuty z každé strany / středně krvavý: 3 minuty z každé strany / středně propečený: 4 minuty z každé strany / zcela propečený: 5–6 minut z každé strany. Steak otočte pouze jednou pomocí kleští a do steaku nevpichujte nůž ani vidlici!
4
Hotový steak před podáváním nechte odpočívat v žáruvzdorné nádobě zakryté alobalem na roštu při velmi mírné teplotě 5–10 minut. Mezitím si připravte jednoduchou chimichurri omáčku. Oloupanou šalotku a dva oloupané stroužky česneku nakrájejte velmi nadrobno, omytou hrst oregana i petržele také nasekejte nadrobno a vše smíchejte v misce s 5 lžícemi olivového oleje a 2 lžícemi bílého vinného octa. Přidejte šťávu z omyté limety a omytou, nakrájenou chilli papričku dle chuti. Vše dobře zamíchejte, aby se chutě spojily.
5
Pak už servírujte připravený filírovaný steak, který ještě můžete trošku pokapat olivovým olejem a přelít chimichurri omáčkou, případně dochutit solí a pepřem. Úžasný T-bone steak se může servírovat.
1
T-bone steak se skládá ze dvou druhů masa, libovější svíčkové a prorostlejšího roštěnce, takže každý si přijde na své. T-bone steak, stejně jako každý jiný hovězí steak vyndejte minimálně půl hodiny před grilováním z lednice a nechte temperovat při pokojové teplotě. Rozpalte gril, správnou teplotu poznáte tak, že nebudete moci udržet dlaň 5 cm nad rozpáleným roštem déle než 5 sekund.
2
Steak těsně před tepelnou úpravou dochuťte čerstvě jemně namletou solí a pepřem z obou stran, dochutit pak ještě můžete na konci. Toto maso nepotřebuje už žádné další koření nebo nakládání. Do masa už jen dlaněmi rovnoměrně ze všech stran vmasírujte asi 3 lžíce olivového oleje.
3
Poté položte steak na rozpálený rošt a grilujte dle požadovaného stupně propečení, krvavý: 2,5 minuty z každé strany / středně krvavý: 3 minuty z každé strany / středně propečený: 4 minuty z každé strany / zcela propečený: 5–6 minut z každé strany. Steak otočte pouze jednou pomocí kleští a do steaku nevpichujte nůž ani vidlici!
4
Hotový steak před podáváním nechte odpočívat v žáruvzdorné nádobě zakryté alobalem na roštu při velmi mírné teplotě 5–10 minut. Mezitím si připravte jednoduchou chimichurri omáčku. Oloupanou šalotku a dva oloupané stroužky česneku nakrájejte velmi nadrobno, omytou hrst oregana i petržele také nasekejte nadrobno a vše smíchejte v misce s 5 lžícemi olivového oleje a 2 lžícemi bílého vinného octa. Přidejte šťávu z omyté limety a omytou, nakrájenou chilli papričku dle chuti. Vše dobře zamíchejte, aby se chutě spojily.
5
Pak už servírujte připravený filírovaný steak, který ještě můžete trošku pokapat olivovým olejem a přelít chimichurri omáčkou, případně dochutit solí a pepřem. Úžasný T-bone steak se může servírovat.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.