Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySýrový quiche v bramborové krustě
Albert logoAlbert logo
  • Sýrový quiche v bramborové krustě

Sýrový quiche v bramborové krustě

Sýrový quiche v bramborové krustě
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Vegetariánské

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 15 g
  • Brambory 400 g
  • Pepř
  • Vejce 11 ks
  • Sůl
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Parmazán 150 g
  • Kozí sýr přírodní 1 ks
  • Petržel 2 hrs.
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Muškátový květ mletý 1/2 člž
  • Máslo 15 g
  • Brambory 400 g
  • Pepř
  • Vejce 11 ks
  • Sůl
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Parmazán 150 g
  • Kozí sýr přírodní 1 ks
  • Petržel 2 hrs.
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Muškátový květ mletý 1/2 člž

Příprava

1
Oloupané, najemno nastrouhané brambory vložte do čisté utěrky a vyždímejte z nich co nejvíce vody.
2
Přesypte do mísy a promíchejte s 1 vejcem vyšlehaným se solí a pepřem a 60 g nastrouhaného parmazánu.
3
Rozpusťte 10 g másla.
4
Dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem, vyložte pečicím papírem a potřete rozpuštěným máslem. Bramborovou směs rozprostřete po dně i do stran ve velmi tenké vrstvě. Pečte v troubě na 210 °C 15 minut. Vyjměte a nechte vychladnout. Troubu stáhněte na 190 °C.
5
Zbylá vejce metličkou rozšlehejte. Přidejte tvaroh, kozí sýr, zbylý najemno nastrouhaný parmazán, nasekanou hrst petrželky, pažitku, rozmarýn, muškátový květ, sůl a pepř.
6
Směs vlijte do předpečeného korpusu, zasypte petrželkou a pečte dalších 40 minut. Poté stáhněte teplotu na 170 °C a ještě 10 minut dopečte.
1
Oloupané, najemno nastrouhané brambory vložte do čisté utěrky a vyždímejte z nich co nejvíce vody.
2
Přesypte do mísy a promíchejte s 1 vejcem vyšlehaným se solí a pepřem a 60 g nastrouhaného parmazánu.
3
Rozpusťte 10 g másla.
4
Dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem, vyložte pečicím papírem a potřete rozpuštěným máslem. Bramborovou směs rozprostřete po dně i do stran ve velmi tenké vrstvě. Pečte v troubě na 210 °C 15 minut. Vyjměte a nechte vychladnout. Troubu stáhněte na 190 °C.
5
Zbylá vejce metličkou rozšlehejte. Přidejte tvaroh, kozí sýr, zbylý najemno nastrouhaný parmazán, nasekanou hrst petrželky, pažitku, rozmarýn, muškátový květ, sůl a pepř.
6
Směs vlijte do předpečeného korpusu, zasypte petrželkou a pečte dalších 40 minut. Poté stáhněte teplotu na 170 °C a ještě 10 minut dopečte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.