Oba sýry smíchejte tak, aby vznikla hmota, která se dá tvarovat do kuliček. Ty pak obalte v trojobalu: hladké mouce, vajíčku a kukuřičné drti. Ideální je obalit je dvakrát – podruhé už jen ve vajíčku a kukuřici. Usmažte je na rozpáleném oleji. Kuličky si můžete dát jako teplé nebo studené jednohubky k vínu – jsou ale dobré i jako klasická večeře s vařenými brambory. Červenou omáčku můžete použít jako dip nebo jako zdravější náhradu tatarky.
1
Oba sýry smíchejte tak, aby vznikla hmota, která se dá tvarovat do kuliček. Ty pak obalte v trojobalu: hladké mouce, vajíčku a kukuřičné drti. Ideální je obalit je dvakrát – podruhé už jen ve vajíčku a kukuřici. Usmažte je na rozpáleném oleji. Kuličky si můžete dát jako teplé nebo studené jednohubky k vínu – jsou ale dobré i jako klasická večeře s vařenými brambory. Červenou omáčku můžete použít jako dip nebo jako zdravější náhradu tatarky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!