Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySýrové fondue s nachos duchy
Albert logoAlbert logo
  • Sýrové fondue s nachos duchy

Sýrové fondue s nachos duchy

Sýrové fondue s nachos duchy
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Vegetariánské
Halloween
Předkrm

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Dýně Hokkaidó 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Tortilla pšeničná 640 g
  • Cheddar bloček 200 g
  • Gouda bloček 200 g
  • Raclette 250 g
  • Sýr Gruyère 170 g
  • Bílé víno suché 350 ml
  • Škrob kukuřičný 2 plž
  • Citron 1 ks
  • Dýně Hokkaidó 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Tortilla pšeničná 640 g
  • Cheddar bloček 200 g
  • Gouda bloček 200 g
  • Raclette 250 g
  • Sýr Gruyère 170 g
  • Bílé víno suché 350 ml
  • Škrob kukuřičný 2 plž
  • Citron 1 ks

Příprava

1
Pomocí ostrého nože vykrojte z dýně v horní části čepičku a odložte stranou. Vnitřek dýně vydlabejte lžící a vyberte z něj dýňová semínka, která omyjte a osušte. Semínka dejte do mísy, osolte, opepřete a smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje. Poté je rozložte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 150 °C po dobu 45 minut.
2
Vnitřek vydlabané dýně potřete oloupaným stroužkem česneku, dejte ji na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Všechny tortilly nakrájejte na menší trojúhelníčky, vykrojte obličeje a dejte zapéct do trouby k dýňovým semínkům na 5 minut dokřupava.
3
Na hrubším struhadle nastrouhejte do větší mísy 200 g sýra cheddar, 200 g sýra gouda, 250 g sýra raclette a 170 g sýra gruyère. V druhé míse smíchejte 350 ml bílého vína se 2 lžícemi kukuřičného škrobu a šťávou z ½ citronu. Míchejte, dokud se škrob zcela nerozpustí.
4
Do většího hrnce vlijte směs s vínem, začněte ohřívat při mírné teplotě a za stálého míchání přidávejte postupně nastrouhaný sýr, tak aby se vždy rozehřál do tekuté konzistence. Hotové fondue přelijte do připravené dýně a hned ještě horké podávejte posypané praženými dýňovými semínky a se strašidelnými nachos.
1
Pomocí ostrého nože vykrojte z dýně v horní části čepičku a odložte stranou. Vnitřek dýně vydlabejte lžící a vyberte z něj dýňová semínka, která omyjte a osušte. Semínka dejte do mísy, osolte, opepřete a smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje. Poté je rozložte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 150 °C po dobu 45 minut.
2
Vnitřek vydlabané dýně potřete oloupaným stroužkem česneku, dejte ji na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Všechny tortilly nakrájejte na menší trojúhelníčky, vykrojte obličeje a dejte zapéct do trouby k dýňovým semínkům na 5 minut dokřupava.
3
Na hrubším struhadle nastrouhejte do větší mísy 200 g sýra cheddar, 200 g sýra gouda, 250 g sýra raclette a 170 g sýra gruyère. V druhé míse smíchejte 350 ml bílého vína se 2 lžícemi kukuřičného škrobu a šťávou z ½ citronu. Míchejte, dokud se škrob zcela nerozpustí.
4
Do většího hrnce vlijte směs s vínem, začněte ohřívat při mírné teplotě a za stálého míchání přidávejte postupně nastrouhaný sýr, tak aby se vždy rozehřál do tekuté konzistence. Hotové fondue přelijte do připravené dýně a hned ještě horké podávejte posypané praženými dýňovými semínky a se strašidelnými nachos.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 19 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 5 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 5 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 19 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.