1
Pomocí ostrého nože vykrojte z dýně v horní části čepičku a odložte stranou. Vnitřek dýně vydlabejte lžící a vyberte z něj dýňová semínka, která omyjte a osušte. Semínka dejte do mísy, osolte, opepřete a smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje. Poté je rozložte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 150 °C po dobu 45 minut.
2
Vnitřek vydlabané dýně potřete oloupaným stroužkem česneku, dejte ji na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Všechny tortilly nakrájejte na menší trojúhelníčky, vykrojte obličeje a dejte zapéct do trouby k dýňovým semínkům na 5 minut dokřupava.
3
Na hrubším struhadle nastrouhejte do větší mísy 200 g sýra cheddar, 200 g sýra gouda, 250 g sýra raclette a 170 g sýra gruyère. V druhé míse smíchejte 350 ml bílého vína se 2 lžícemi kukuřičného škrobu a šťávou z ½ citronu. Míchejte, dokud se škrob zcela nerozpustí.
4
Do většího hrnce vlijte směs s vínem, začněte ohřívat při mírné teplotě a za stálého míchání přidávejte postupně nastrouhaný sýr, tak aby se vždy rozehřál do tekuté konzistence. Hotové fondue přelijte do připravené dýně a hned ještě horké podávejte posypané praženými dýňovými semínky a se strašidelnými nachos.
1
Pomocí ostrého nože vykrojte z dýně v horní části čepičku a odložte stranou. Vnitřek dýně vydlabejte lžící a vyberte z něj dýňová semínka, která omyjte a osušte. Semínka dejte do mísy, osolte, opepřete a smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje. Poté je rozložte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 150 °C po dobu 45 minut.
2
Vnitřek vydlabané dýně potřete oloupaným stroužkem česneku, dejte ji na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Všechny tortilly nakrájejte na menší trojúhelníčky, vykrojte obličeje a dejte zapéct do trouby k dýňovým semínkům na 5 minut dokřupava.
3
Na hrubším struhadle nastrouhejte do větší mísy 200 g sýra cheddar, 200 g sýra gouda, 250 g sýra raclette a 170 g sýra gruyère. V druhé míse smíchejte 350 ml bílého vína se 2 lžícemi kukuřičného škrobu a šťávou z ½ citronu. Míchejte, dokud se škrob zcela nerozpustí.
4
Do většího hrnce vlijte směs s vínem, začněte ohřívat při mírné teplotě a za stálého míchání přidávejte postupně nastrouhaný sýr, tak aby se vždy rozehřál do tekuté konzistence. Hotové fondue přelijte do připravené dýně a hned ještě horké podávejte posypané praženými dýňovými semínky a se strašidelnými nachos.