Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySýrové fondue národní jídlo švýcarska
Albert logoAlbert logo
  • Sýrové fondue národní jídlo švýcarska

Sýrové fondue národní jídlo švýcarska

Fondue je vlastně takovým zimním druhem pikniku a je ideální na večer po lyžovačce s přáteli. Všichni sedí kolem voňavého kotlíku plného roztaveného sýra, popíjejí víno a o zábavu je postaráno.
Sýrové fondue národní jídlo švýcarska
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Světová kuchyně
Párty
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Brokolice 1 ks
  • Jablko zelené 2 ks
  • Kyselé okurky malé 100 g
  • Žampiony hnědé 200 g
  • Prosciutto 200 g
  • Cibule nakládaná 150 g
  • Gouda bloček 300 g
  • Bageta francouzská 1 ks
  • Bageta tmavá 1 ks
  • Ementál bloček 400 g
  • Sýr Gruyère 200 g
  • Škrob kukuřičný 1 člž
  • Bílé víno suché 250 ml
  • Muškátový oříšek 1 člž
  • Česnek 1 strouž.
  • Bílý pepř
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Brokolice 1 ks
  • Jablko zelené 2 ks
  • Kyselé okurky malé 100 g
  • Žampiony hnědé 200 g
  • Prosciutto 200 g
  • Cibule nakládaná 150 g
  • Gouda bloček 300 g
  • Bageta francouzská 1 ks
  • Bageta tmavá 1 ks
  • Ementál bloček 400 g
  • Sýr Gruyère 200 g
  • Škrob kukuřičný 1 člž
  • Bílé víno suché 250 ml

Příprava

1
Zeleninu, jablka a houby omyjte. Brokolici rozdělte na růžičky a uvařte 10 minut na páře. Papriky nakrájejte na proužky. Jablka na tenké plátky. Žampiony na čtvrtky. Rozdělte do malých misek spolu s okurkami a cibulkami. Šunku vyskládejte na malé prkýnko.
2
Pečivo nakrájejte na kostky o velikosti sousta. Vložte do ošatky.
3
Ve velké míse smíchejte nahrubo nastrouhané sýry se škrobem. Hlubokou pánev vytřete rozpůleným stroužkem česneku. Vlijte bílé víno a přiveďte k mírnému varu. Postupně prošlehávejte sýr až do rozpuštění. Jakmile vznikne hedvábné, jemné fondue, zašlehejte ještě muškátový oříšek a mletý bílý pepř. Přelijte do nádoby na fondue s podpáleným hořákem.
4
Všechny připravené pochutiny namáčejte v rozpuštěném sýru a připíjejte bílé víno.
1
Zeleninu, jablka a houby omyjte. Brokolici rozdělte na růžičky a uvařte 10 minut na páře. Papriky nakrájejte na proužky. Jablka na tenké plátky. Žampiony na čtvrtky. Rozdělte do malých misek spolu s okurkami a cibulkami. Šunku vyskládejte na malé prkýnko.
2
Pečivo nakrájejte na kostky o velikosti sousta. Vložte do ošatky.
3
Ve velké míse smíchejte nahrubo nastrouhané sýry se škrobem. Hlubokou pánev vytřete rozpůleným stroužkem česneku. Vlijte bílé víno a přiveďte k mírnému varu. Postupně prošlehávejte sýr až do rozpuštění. Jakmile vznikne hedvábné, jemné fondue, zašlehejte ještě muškátový oříšek a mletý bílý pepř. Přelijte do nádoby na fondue s podpáleným hořákem.
4
Všechny připravené pochutiny namáčejte v rozpuštěném sýru a připíjejte bílé víno.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 02.01.2025 do 07.01.2025

Platný ještě 5 dní

Od 02.01.2025 do 07.01.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.