1
Zeleninu, jablka a houby omyjte. Brokolici rozdělte na růžičky a uvařte 10 minut na páře. Papriky nakrájejte na proužky. Jablka na tenké plátky. Žampiony na čtvrtky. Rozdělte do malých misek spolu s okurkami a cibulkami. Šunku vyskládejte na malé prkýnko.
2
Pečivo nakrájejte na kostky o velikosti sousta. Vložte do ošatky.
3
Ve velké míse smíchejte nahrubo nastrouhané sýry se škrobem. Hlubokou pánev vytřete rozpůleným stroužkem česneku. Vlijte bílé víno a přiveďte k mírnému varu. Postupně prošlehávejte sýr až do rozpuštění. Jakmile vznikne hedvábné, jemné fondue, zašlehejte ještě muškátový oříšek a mletý bílý pepř. Přelijte do nádoby na fondue s podpáleným hořákem.
4
Všechny připravené pochutiny namáčejte v rozpuštěném sýru a připíjejte bílé víno.
1
Zeleninu, jablka a houby omyjte. Brokolici rozdělte na růžičky a uvařte 10 minut na páře. Papriky nakrájejte na proužky. Jablka na tenké plátky. Žampiony na čtvrtky. Rozdělte do malých misek spolu s okurkami a cibulkami. Šunku vyskládejte na malé prkýnko.
2
Pečivo nakrájejte na kostky o velikosti sousta. Vložte do ošatky.
3
Ve velké míse smíchejte nahrubo nastrouhané sýry se škrobem. Hlubokou pánev vytřete rozpůleným stroužkem česneku. Vlijte bílé víno a přiveďte k mírnému varu. Postupně prošlehávejte sýr až do rozpuštění. Jakmile vznikne hedvábné, jemné fondue, zašlehejte ještě muškátový oříšek a mletý bílý pepř. Přelijte do nádoby na fondue s podpáleným hořákem.
4
Všechny připravené pochutiny namáčejte v rozpuštěném sýru a připíjejte bílé víno.