1
Sýr Fourme d’Ambert nastrouhejte nahrubo a smíchejte s tvarohem.
2
Do sýrové směsi zašlehejte med, oloupaný a namačkaný česnek, nasekaný rozmarýn, osolte a opepřete. Nechte odležet v lednici alespoň 1 hodinu.
3
Máslo pokojové teploty nakrájejte na kousky a v míse smíchejte s moukou. Přidejte sůl a pepř podle chuti a vytvořte drobenku. Přisypte 70 g strouhaného sýra Parmigiano Reggiano DOP 32 % a promíchejte. Ve druhé misce rozšlehejte vejce vidličkou. Polovinu vejce přidejte k těstu a zbytek rozšlehaného vejce si odložte na potření sušenek.
4
Těsto vytvarujte do koule a na pomoučněném vále vyválejte plát silný 4 cm. Vykrajujte kolečka a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
5
Do každého kolečka udělejte pár dírek párátkem, potřete zbylým vajíčkem a posypte parmazánem.
6
Pečte 10 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
7
Upečené krekry podávejte společně se sýrovou pomazánkou.
1
Sýr Fourme d’Ambert nastrouhejte nahrubo a smíchejte s tvarohem.
2
Do sýrové směsi zašlehejte med, oloupaný a namačkaný česnek, nasekaný rozmarýn, osolte a opepřete. Nechte odležet v lednici alespoň 1 hodinu.
3
Máslo pokojové teploty nakrájejte na kousky a v míse smíchejte s moukou. Přidejte sůl a pepř podle chuti a vytvořte drobenku. Přisypte 70 g strouhaného sýra Parmigiano Reggiano DOP 32 % a promíchejte. Ve druhé misce rozšlehejte vejce vidličkou. Polovinu vejce přidejte k těstu a zbytek rozšlehaného vejce si odložte na potření sušenek.
4
Těsto vytvarujte do koule a na pomoučněném vále vyválejte plát silný 4 cm. Vykrajujte kolečka a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
5
Do každého kolečka udělejte pár dírek párátkem, potřete zbylým vajíčkem a posypte parmazánem.
6
Pečte 10 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
7
Upečené krekry podávejte společně se sýrovou pomazánkou.