1
V hrnci s vyšším dnem zahřejte 260 ml mléka, 100 ml vody a 130 g másla. Když se máslo rozpustí, přisypte 200 g hladké mouky. Důkladně míchejte, dokud se všechny suroviny nespojí a těsto se nezačne odlepovat od stěn hrnce. Odstavte, nechte za občasného promíchání 10 minut vychladnout a pak postupně přidávejte 4 vejce, jedno po druhém. Nakonec vsypte 130 g najemno nastrouhaného sýra.
2
Těsto přendejte do zdobicího sáčku s hladkou tryskou a na plech vyložený pečicím papírem vytlačujte bochánky o velikosti většího ořechu. Při pečení zvětší svůj objem, nechte mezi nimi proto mírné rozestupy.
3
Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 minut, pak teplotu snižte na 180 °C a ještě 15 minut dopečte dozlatova. Troubu během pečení neotvírejte.
4
Nechte vychladnout a podávejte. To pravé zobání k hokejovému zápasu je na stole! Dobrou chuť.
1
V hrnci s vyšším dnem zahřejte 260 ml mléka, 100 ml vody a 130 g másla. Když se máslo rozpustí, přisypte 200 g hladké mouky. Důkladně míchejte, dokud se všechny suroviny nespojí a těsto se nezačne odlepovat od stěn hrnce. Odstavte, nechte za občasného promíchání 10 minut vychladnout a pak postupně přidávejte 4 vejce, jedno po druhém. Nakonec vsypte 130 g najemno nastrouhaného sýra.
2
Těsto přendejte do zdobicího sáčku s hladkou tryskou a na plech vyložený pečicím papírem vytlačujte bochánky o velikosti většího ořechu. Při pečení zvětší svůj objem, nechte mezi nimi proto mírné rozestupy.
3
Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 minut, pak teplotu snižte na 180 °C a ještě 15 minut dopečte dozlatova. Troubu během pečení neotvírejte.
4
Nechte vychladnout a podávejte. To pravé zobání k hokejovému zápasu je na stole! Dobrou chuť.