1
V malé misce smíchejte 80 g majonézy s 90 g meruňkového džemu a přidejte 3 lžičky omáčky sriracha. Osolte, opepřete a přesuňte do malé servírovací misky.
2
V hrnci přiveďte vodu k varu a jemně osolte. Vložte 60 g hrášku a 2 minuty povařte. Děrovanou naběračkou hrášek vyndejte a okamžitě zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a dejte stranou. Pokrájejte 200 g oloupaných brambor na malé klínky a uvařte je v tomtéž hrnci s vroucí osolenou vodou doměkka. Sceďte a dejte stranou.
3
V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a vhoďte 1 nožem podrcený česnek. Minutu restujte a vhoďte krevety. Mírně osolte, opepřete a přidejte špetku chilli vloček. Jakmile krevety zrůžoví, jsou hotové. Nakonec k nim přimíchejte nadrobno pokrájenou pažitku.
4
Ve velké míse jemně promíchejte mix salátů s okurkou oloupanou na tenké stuhy, ředkvičky pokrájené na tenké plátky, hrst máty, pokrájené avokádo, vychladlé brambory a nakonec 500 g krevet. Salát zakápněte lžící olivového oleje, posypte lžící sezamových semínek a servírujte s pikantním dipem ze srirachy. Podělte se o radost z tohoto receptu i se svými blízkými!
1
V malé misce smíchejte 80 g majonézy s 90 g meruňkového džemu a přidejte 3 lžičky omáčky sriracha. Osolte, opepřete a přesuňte do malé servírovací misky.
2
V hrnci přiveďte vodu k varu a jemně osolte. Vložte 60 g hrášku a 2 minuty povařte. Děrovanou naběračkou hrášek vyndejte a okamžitě zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a dejte stranou. Pokrájejte 200 g oloupaných brambor na malé klínky a uvařte je v tomtéž hrnci s vroucí osolenou vodou doměkka. Sceďte a dejte stranou.
3
V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a vhoďte 1 nožem podrcený česnek. Minutu restujte a vhoďte krevety. Mírně osolte, opepřete a přidejte špetku chilli vloček. Jakmile krevety zrůžoví, jsou hotové. Nakonec k nim přimíchejte nadrobno pokrájenou pažitku.
4
Ve velké míse jemně promíchejte mix salátů s okurkou oloupanou na tenké stuhy, ředkvičky pokrájené na tenké plátky, hrst máty, pokrájené avokádo, vychladlé brambory a nakonec 500 g krevet. Salát zakápněte lžící olivového oleje, posypte lžící sezamových semínek a servírujte s pikantním dipem ze srirachy. Podělte se o radost z tohoto receptu i se svými blízkými!