1
Na první vrstvu v mixéru rozmixujte 160 g datlí. Nastrouhejte kůru ze 2 dobře omytých limet, dejte ji stranou a z limet vymačkejte šťávu.
2
K datlím přidejte 1 lžíci limetové šťávy, 50 g pistácií, 65 g kešu ořechů, 70 g strouhaného kokosu, špetku soli a rozmixujte dohladka.
3
Směs špachtlí přesuňte do čtvercové dortové formy vyložené pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřete, aby se vytvořil základ. Vložte do mrazáku.
4
Na druhou vrstvu vložte do umytého mixéru předem namočených 260 g kešu ořechů, 160 g kokosového mléka, 100 g strouhaného kokosu, 60 g rýžového sirupu, 4 lžíce limetové šťávy a limetovou kůru.
5
Rozmixujte dohladka. Směs rozprostřete na vychlazenou první vrstvu a dejte zpět do mrazáku.
6
Do umytého mixéru vložte na třetí zelenou vrstvu 15 g baby špenátu, polovinu avokáda, 165 g kokosového mléka, 35 g strouhaného kokosu, 60 g rýžového sirupu, 3 lžíce limetové šťávy a 65 g předem namočených kešu ořechů.
7
Rozmixujte směs dohladka a rozprostřete rovnoměrně do dortové formy. Vložte do mrazáku a nechte ztuhnout.
8
Poté rozkrájejte na 16 řezů a podávejte ozdobené měsíčkem zbylé limety, nasekanými zbylými pistáciemi a lístky čerstvé máty. Výborné osvěžení na léto.
1
Na první vrstvu v mixéru rozmixujte 160 g datlí. Nastrouhejte kůru ze 2 dobře omytých limet, dejte ji stranou a z limet vymačkejte šťávu.
2
K datlím přidejte 1 lžíci limetové šťávy, 50 g pistácií, 65 g kešu ořechů, 70 g strouhaného kokosu, špetku soli a rozmixujte dohladka.
3
Směs špachtlí přesuňte do čtvercové dortové formy vyložené pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřete, aby se vytvořil základ. Vložte do mrazáku.
4
Na druhou vrstvu vložte do umytého mixéru předem namočených 260 g kešu ořechů, 160 g kokosového mléka, 100 g strouhaného kokosu, 60 g rýžového sirupu, 4 lžíce limetové šťávy a limetovou kůru.
5
Rozmixujte dohladka. Směs rozprostřete na vychlazenou první vrstvu a dejte zpět do mrazáku.
6
Do umytého mixéru vložte na třetí zelenou vrstvu 15 g baby špenátu, polovinu avokáda, 165 g kokosového mléka, 35 g strouhaného kokosu, 60 g rýžového sirupu, 3 lžíce limetové šťávy a 65 g předem namočených kešu ořechů.
7
Rozmixujte směs dohladka a rozprostřete rovnoměrně do dortové formy. Vložte do mrazáku a nechte ztuhnout.
8
Poté rozkrájejte na 16 řezů a podávejte ozdobené měsíčkem zbylé limety, nasekanými zbylými pistáciemi a lístky čerstvé máty. Výborné osvěžení na léto.