Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠvestkový koláč na plech
Albert logoAlbert logo
  • Švestkový koláč na plech

Švestkový koláč na plech

Švestkový koláč na plech
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Zakysaná smetana 200 ml
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Cukr krupicový 85 g
  • Vejce 2 ks
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Švestky 1 kg
  • Mouka polohrubá 260 g
  • Cukr moučkový 50 g
  • Mouka hladká
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Mandle plátky
  • Máslo 125 g
  • Zakysaná smetana 200 ml
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Cukr krupicový 85 g
  • Vejce 2 ks
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Švestky 1 kg
  • Mouka polohrubá 260 g
  • Cukr moučkový 50 g
  • Mouka hladká
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Mandle plátky
  • Máslo 125 g

Příprava

1
V míse promíchám pěkně dohladka zakysanou smetanu, krupicový cukr, vanilkový cukr, vejce a 5 lžic rozpuštěného másla (zhruba 75 g). V druhé, menší misce promíchám mouku s práškem do pečiva, nasypu je do těsta a vše pečlivě spojím.
2
Pekáček nebo zapékací mísu o rozměru 20 x 30 cm důkladně vymažu máslem, vysypu hrubou moukou, vliju do něj těsto a rovnoměrně ho rozetřu.
3
Předehřeju si troubu na 180 °C. Švestky vypeckuju, rozkrojím je napůl a slupkou dolů je rozprostřu na těsto, aby byla celá plocha pokrytá.
4
V míse špičkami prstů propracuju 80 g mouky s cukrem, 50 g másla a skořicí na drobenku. Drobenkou pak posypu koláč. A úplně navrch rozhodím mandlové lupínky. Koláč peču v troubě asi 50 minut.
1
V míse promíchám pěkně dohladka zakysanou smetanu, krupicový cukr, vanilkový cukr, vejce a 5 lžic rozpuštěného másla (zhruba 75 g). V druhé, menší misce promíchám mouku s práškem do pečiva, nasypu je do těsta a vše pečlivě spojím.
2
Pekáček nebo zapékací mísu o rozměru 20 x 30 cm důkladně vymažu máslem, vysypu hrubou moukou, vliju do něj těsto a rovnoměrně ho rozetřu.
3
Předehřeju si troubu na 180 °C. Švestky vypeckuju, rozkrojím je napůl a slupkou dolů je rozprostřu na těsto, aby byla celá plocha pokrytá.
4
V míse špičkami prstů propracuju 80 g mouky s cukrem, 50 g másla a skořicí na drobenku. Drobenkou pak posypu koláč. A úplně navrch rozhodím mandlové lupínky. Koláč peču v troubě asi 50 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip
    Tenhle koláč se dá udělat skoro z každého ovoce. Dobré jsou meruňky, hrušky, borůvky, rebarbora. Právě to, co zrovna uzrálo.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.