Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠvestkové svatomartinské koláčky
Albert logoAlbert logo
  • Švestkové svatomartinské koláčky

Švestkové svatomartinské koláčky

Švestkové svatomartinské koláčky
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Cukr krupicový 135 g
  • Mléko 250 ml
  • Droždí čerstvé 20 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Švestky 1 kg
  • Sůl
  • Vejce 2 ks
  • Cukr moučkový
  • Mouka hrubá 60 g
  • Máslo 135 g
  • Cukr krupicový 135 g
  • Mléko 250 ml
  • Droždí čerstvé 20 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Švestky 1 kg
  • Sůl
  • Vejce 2 ks
  • Cukr moučkový
  • Mouka hrubá 60 g
  • Máslo 135 g

Příprava

1
Mléko zahřejte, aby bylo vlahé, přidejte trochu cukru a rozdrobte do něj droždí. Nechte vzejít kvásek.
2
Mouku smíchejte se 75 g cukru a špetkou soli, přidejte jedno vejce, 70 g másla a nakonec i vzešlý kvásek.
3
Vařečkou vypracujte těsto. Mělo by být hladké, lesklé a nemělo by se lepit k misce. Nechte jej asi hodinu kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
4
Pak těsto rozdělte na dvanáct stejných dílů, z každého vyválejte kouli a nechte asi 10 minut odpočinout. Potom z každého dílu udělejte koláč.
5
Přeneste na plech, znovu promáčkněte, abyste vytvořili okraje koláčů. Ty potřete lehce našlehaným druhým vejcem.
6
Doprosřed koláčů dejte švestky – řeznou stranou dolů a posypte drobenkou připravenou z 60 g másla, 60 g cukru a 60 g hrubé mouky.
7
Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Podávejte posypané cukrem.
1
Mléko zahřejte, aby bylo vlahé, přidejte trochu cukru a rozdrobte do něj droždí. Nechte vzejít kvásek.
2
Mouku smíchejte se 75 g cukru a špetkou soli, přidejte jedno vejce, 70 g másla a nakonec i vzešlý kvásek.
3
Vařečkou vypracujte těsto. Mělo by být hladké, lesklé a nemělo by se lepit k misce. Nechte jej asi hodinu kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
4
Pak těsto rozdělte na dvanáct stejných dílů, z každého vyválejte kouli a nechte asi 10 minut odpočinout. Potom z každého dílu udělejte koláč.
5
Přeneste na plech, znovu promáčkněte, abyste vytvořili okraje koláčů. Ty potřete lehce našlehaným druhým vejcem.
6
Doprosřed koláčů dejte švestky – řeznou stranou dolů a posypte drobenkou připravenou z 60 g másla, 60 g cukru a 60 g hrubé mouky.
7
Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Podávejte posypané cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.