1
Mléko zahřejte, aby bylo vlahé, přidejte trochu cukru a rozdrobte do něj droždí. Nechte vzejít kvásek.
2
Mouku smíchejte se 75 g cukru a špetkou soli, přidejte jedno vejce, 70 g másla a nakonec i vzešlý kvásek.
3
Vařečkou vypracujte těsto. Mělo by být hladké, lesklé a nemělo by se lepit k misce. Nechte jej asi hodinu kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
4
Pak těsto rozdělte na dvanáct stejných dílů, z každého vyválejte kouli a nechte asi 10 minut odpočinout. Potom z každého dílu udělejte koláč.
5
Přeneste na plech, znovu promáčkněte, abyste vytvořili okraje koláčů. Ty potřete lehce našlehaným druhým vejcem.
6
Doprosřed koláčů dejte švestky – řeznou stranou dolů a posypte drobenkou připravenou z 60 g másla, 60 g cukru a 60 g hrubé mouky.
7
Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Podávejte posypané cukrem.
1
Mléko zahřejte, aby bylo vlahé, přidejte trochu cukru a rozdrobte do něj droždí. Nechte vzejít kvásek.
2
Mouku smíchejte se 75 g cukru a špetkou soli, přidejte jedno vejce, 70 g másla a nakonec i vzešlý kvásek.
3
Vařečkou vypracujte těsto. Mělo by být hladké, lesklé a nemělo by se lepit k misce. Nechte jej asi hodinu kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
4
Pak těsto rozdělte na dvanáct stejných dílů, z každého vyválejte kouli a nechte asi 10 minut odpočinout. Potom z každého dílu udělejte koláč.
5
Přeneste na plech, znovu promáčkněte, abyste vytvořili okraje koláčů. Ty potřete lehce našlehaným druhým vejcem.
6
Doprosřed koláčů dejte švestky – řeznou stranou dolů a posypte drobenkou připravenou z 60 g másla, 60 g cukru a 60 g hrubé mouky.
7
Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Podávejte posypané cukrem.