1
Švestky omyjte a vypeckujte. Nakrájejte je na větší kousky a dejte do mísy. Přidejte cukr, šťávu i kůru z dobře omytého citronu, 3 lžíce rumu a koření. Takto nechte marinovat 2 hodiny.
2
Švestkovou směs přendejte do hlubšího plechu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 2 ½ až 3 hodiny. Každých 20 minut povidla promíchejte.
3
Po vyndání z trouby nechte směs chvilku vychladnout. Vyndejte skořici a přendejte povidla do mísy, ve které je ponorným mixérem rozmixujte na pyré.
4
Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zakápněte zbytkem rumu, zavřete a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.
1
Švestky omyjte a vypeckujte. Nakrájejte je na větší kousky a dejte do mísy. Přidejte cukr, šťávu i kůru z dobře omytého citronu, 3 lžíce rumu a koření. Takto nechte marinovat 2 hodiny.
2
Švestkovou směs přendejte do hlubšího plechu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 2 ½ až 3 hodiny. Každých 20 minut povidla promíchejte.
3
Po vyndání z trouby nechte směs chvilku vychladnout. Vyndejte skořici a přendejte povidla do mísy, ve které je ponorným mixérem rozmixujte na pyré.
4
Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zakápněte zbytkem rumu, zavřete a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.