1
Husí kůži omyjte, osušte a nakrájejte na kusy 5 × 5 cm. Do hlubokého pekáče vložte dnem vzhůru menší pekáč. Na obrácené dno menšího pekáče rozložte husí kůžičku, osolte a opepřete. Na kůžičky položte kvůli zatížení jiný plech, aby se při pečení nezkroutily.
2
Kůžičku takto pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Průběžně kontrolujte a případně odebírejte vypečený tuk na dně velkého hlubokého pekáče, aby nepřetekl do trouby. Nechte vychladnout a ostrým nožem kůžičky nasekejte nadrobno.
3
Na zálivku prošlehejte v misce 1 lžíci medu, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžičky hořčice a 4 lžíce olivového oleje.
4
Omyjte a osušte rukolu s polníčkem. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka a rozeberte na kroužky. Vše promíchejte v míse s jadérky granátového jablka. Přelijte připravenou zálivkou a posypte nasekanou husí kůžičkou. Tento netradiční salát bude určitě chutnat i těm, kteří salátům obvykle neholdují.
1
Husí kůži omyjte, osušte a nakrájejte na kusy 5 × 5 cm. Do hlubokého pekáče vložte dnem vzhůru menší pekáč. Na obrácené dno menšího pekáče rozložte husí kůžičku, osolte a opepřete. Na kůžičky položte kvůli zatížení jiný plech, aby se při pečení nezkroutily.
2
Kůžičku takto pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Průběžně kontrolujte a případně odebírejte vypečený tuk na dně velkého hlubokého pekáče, aby nepřetekl do trouby. Nechte vychladnout a ostrým nožem kůžičky nasekejte nadrobno.
3
Na zálivku prošlehejte v misce 1 lžíci medu, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžičky hořčice a 4 lžíce olivového oleje.
4
Omyjte a osušte rukolu s polníčkem. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka a rozeberte na kroužky. Vše promíchejte v míse s jadérky granátového jablka. Přelijte připravenou zálivkou a posypte nasekanou husí kůžičkou. Tento netradiční salát bude určitě chutnat i těm, kteří salátům obvykle neholdují.