Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySvatomartinský salát s posypkou z vypečené husí kůžičky
Albert logoAlbert logo
  • Svatomartinský salát s posypkou z vypečené husí kůžičky

Svatomartinský salát s posypkou z vypečené husí kůžičky

Svatomartinský salát s posypkou z vypečené husí kůžičky
Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Česká
Sváteční
Salát

Ingredience

Složení
4 porce
  • Husa celá 1 ks
  • Pepř
  • Med 1 plž
  • Jablečný ocet 1 plž
  • Sůl
  • Hořčice plnotučná 2 člž
  • Olej olivový 4 plž
  • Rukola 100 g
  • Polníček 100 g
  • Cibule červená 1 ks
  • Granátové jablko 1 ks
  • Husa celá 1 ks
  • Pepř
  • Med 1 plž
  • Jablečný ocet 1 plž
  • Sůl
  • Hořčice plnotučná 2 člž
  • Olej olivový 4 plž
  • Rukola 100 g
  • Polníček 100 g
  • Cibule červená 1 ks
  • Granátové jablko 1 ks

Příprava

1
Husí kůži omyjte, osušte a nakrájejte na kusy 5 × 5 cm. Do hlubokého pekáče vložte dnem vzhůru menší pekáč. Na obrácené dno menšího pekáče rozložte husí kůžičku, osolte a opepřete. Na kůžičky položte kvůli zatížení jiný plech, aby se při pečení nezkroutily.
2
Kůžičku takto pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Průběžně kontrolujte a případně odebírejte vypečený tuk na dně velkého hlubokého pekáče, aby nepřetekl do trouby. Nechte vychladnout a ostrým nožem kůžičky nasekejte nadrobno.
3
Na zálivku prošlehejte v misce 1 lžíci medu, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžičky hořčice a 4 lžíce olivového oleje.
4
Omyjte a osušte rukolu s polníčkem. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka a rozeberte na kroužky. Vše promíchejte v míse s jadérky granátového jablka. Přelijte připravenou zálivkou a posypte nasekanou husí kůžičkou. Tento netradiční salát bude určitě chutnat i těm, kteří salátům obvykle neholdují.
1
Husí kůži omyjte, osušte a nakrájejte na kusy 5 × 5 cm. Do hlubokého pekáče vložte dnem vzhůru menší pekáč. Na obrácené dno menšího pekáče rozložte husí kůžičku, osolte a opepřete. Na kůžičky položte kvůli zatížení jiný plech, aby se při pečení nezkroutily.
2
Kůžičku takto pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Průběžně kontrolujte a případně odebírejte vypečený tuk na dně velkého hlubokého pekáče, aby nepřetekl do trouby. Nechte vychladnout a ostrým nožem kůžičky nasekejte nadrobno.
3
Na zálivku prošlehejte v misce 1 lžíci medu, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžičky hořčice a 4 lžíce olivového oleje.
4
Omyjte a osušte rukolu s polníčkem. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka a rozeberte na kroužky. Vše promíchejte v míse s jadérky granátového jablka. Přelijte připravenou zálivkou a posypte nasekanou husí kůžičkou. Tento netradiční salát bude určitě chutnat i těm, kteří salátům obvykle neholdují.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.