1
Na válu vypracujte rukama hladké těsto ze 400 g hladké mouky, 150 g zakysané smetany, 250 g másla pokojové teploty a špetky soli. Vytvarujte do bochánku, zabalte do potravinářské fólie a nechte ztuhnout v lednici.
2
Mezitím si připravte ořechovou náplň. Namelte 250 g ořechů a 50 g ořechů nahrubo nasekejte. Mleté ořechy vložte do rendlíku se 100 g cukru, 4 lžícemi mléka a 4 lžícemi rumu. Krátce svařte a nechte vychladnout.
3
Těsto rozdělte na 3 díly a vyválejte je na pomoučeném vále na kruhy. Nakrájejte je pak na 8 výsečí (jako pizzu). Na jejich širší část nandejte lžičkou náplň a zarolujte do rohlíčku.
4
Rohlíčky rozložte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypte nasekanými ořechy. Pečte 25 minut v troubě na 180 °C. Posypte zbylým moučkovým cukrem a podávejte. Svatomartinská hostina s rohlíčky může začít.
1
Na válu vypracujte rukama hladké těsto ze 400 g hladké mouky, 150 g zakysané smetany, 250 g másla pokojové teploty a špetky soli. Vytvarujte do bochánku, zabalte do potravinářské fólie a nechte ztuhnout v lednici.
2
Mezitím si připravte ořechovou náplň. Namelte 250 g ořechů a 50 g ořechů nahrubo nasekejte. Mleté ořechy vložte do rendlíku se 100 g cukru, 4 lžícemi mléka a 4 lžícemi rumu. Krátce svařte a nechte vychladnout.
3
Těsto rozdělte na 3 díly a vyválejte je na pomoučeném vále na kruhy. Nakrájejte je pak na 8 výsečí (jako pizzu). Na jejich širší část nandejte lžičkou náplň a zarolujte do rohlíčku.
4
Rohlíčky rozložte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypte nasekanými ořechy. Pečte 25 minut v troubě na 180 °C. Posypte zbylým moučkovým cukrem a podávejte. Svatomartinská hostina s rohlíčky může začít.