1
Omyjte, oloupejte a nastrouhejte najemno 700 g brambor. Vložte je do cedníku a spařte 300 ml svařeného mléka.
2
Spařené brambory nechte okapat nebo je vymačkejte a dejte do mísy. Vmíchejte k nim 1 vejce, osolte a přisypte 180 g hrubé mouky.
3
Do vroucí osolené vody vykrajujte mokrou lžící středně velké noky a vařte je pomalu 10 minut. Vařečkou promíchejte, aby se nepřilepily ke dnu.
4
Nakrájejte na kostičky 400 g slaniny a na kolečka 3 cibule. Společně opékejte na 1 lžíci sádla tak dlouho, až bude cibule zlatohnědá a slanina dokřupava opečená.
5
Servírujte na talíř a zdobte směsí ze slaniny a cibule. Doporučujeme vyzkoušet chlupaté knedlíky i jako přílohu k pečeným masům a zelí. Dobrou chuť.
1
Omyjte, oloupejte a nastrouhejte najemno 700 g brambor. Vložte je do cedníku a spařte 300 ml svařeného mléka.
2
Spařené brambory nechte okapat nebo je vymačkejte a dejte do mísy. Vmíchejte k nim 1 vejce, osolte a přisypte 180 g hrubé mouky.
3
Do vroucí osolené vody vykrajujte mokrou lžící středně velké noky a vařte je pomalu 10 minut. Vařečkou promíchejte, aby se nepřilepily ke dnu.
4
Nakrájejte na kostičky 400 g slaniny a na kolečka 3 cibule. Společně opékejte na 1 lžíci sádla tak dlouho, až bude cibule zlatohnědá a slanina dokřupava opečená.
5
Servírujte na talíř a zdobte směsí ze slaniny a cibule. Doporučujeme vyzkoušet chlupaté knedlíky i jako přílohu k pečeným masům a zelí. Dobrou chuť.