Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySváteční kachna
Albert logoAlbert logo
  • Sváteční kachna

Sváteční kachna

Sváteční kachna
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Bez laktózy
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Kachna celá 1 ks
  • Sůl 2,5 člž
  • Kmín celý 1 člž
  • Droždí sušené 1 ks
  • Mouka hrubá 500 g
  • Voda 200 ml
  • Rohlík 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Sádlo 1 plž
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Badyán celý 1 ks
  • Hřebíček 4 ks
  • Kvasný ocet 1 plž
  • Skořice celá 1 ks
  • Zelí červené 1 ks
  • Kachna celá 1 ks
  • Sůl 2,5 člž
  • Kmín celý 1 člž
  • Droždí sušené 1 ks
  • Mouka hrubá 500 g
  • Voda 200 ml
  • Rohlík 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Sádlo 1 plž
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Badyán celý 1 ks
  • Hřebíček 4 ks
  • Kvasný ocet 1 plž
  • Skořice celá 1 ks

Příprava

1
Kachnu zevnitř i zvenku důkladně omyjte, nechte okapat, případně osušte papírovou utěrkou. Předehřejte troubu na 120 °C. Řádně ze všech stran i zevnitř osolte. Okmínujte a vložte hřbetem dolů do uzavíratelné pečicí nádoby. Podlijte, přiklopte a vložte do trouby. Pečte pět až šest hodin. Poté odejměte víko, kachnu na případných tučných místech propíchejte, přidejte teplotu na 200 °C a dopečte dozlatova. Pro přípravu knedlíků smíchejte mouku, droždí a sůl, vlijte ve vodě rozkvedlané vejce a vypracujte těsto. Přidejte rohlík a zapracujte. Nechte kynout 30 minut. Poté z těsta vytvořte dvě šišky a nechte pod utěrkou ještě 20 minut dokynout. Vařte 10 minut, otočte a vařte dalších 10 minut. Hotové knedlíky propíchejte špejlí a nakrájejte. Na rozpáleném sádle orestujte cibuli, zasypte cukrem, promíchejte a přidejte koření. Po chvilce vsypte zelí, podlijte vodou a duste 30 minut. Přilijte ocet, osolte, případně dle chuti doslaďte.
1
Kachnu zevnitř i zvenku důkladně omyjte, nechte okapat, případně osušte papírovou utěrkou. Předehřejte troubu na 120 °C. Řádně ze všech stran i zevnitř osolte. Okmínujte a vložte hřbetem dolů do uzavíratelné pečicí nádoby. Podlijte, přiklopte a vložte do trouby. Pečte pět až šest hodin. Poté odejměte víko, kachnu na případných tučných místech propíchejte, přidejte teplotu na 200 °C a dopečte dozlatova. Pro přípravu knedlíků smíchejte mouku, droždí a sůl, vlijte ve vodě rozkvedlané vejce a vypracujte těsto. Přidejte rohlík a zapracujte. Nechte kynout 30 minut. Poté z těsta vytvořte dvě šišky a nechte pod utěrkou ještě 20 minut dokynout. Vařte 10 minut, otočte a vařte dalších 10 minut. Hotové knedlíky propíchejte špejlí a nakrájejte. Na rozpáleném sádle orestujte cibuli, zasypte cukrem, promíchejte a přidejte koření. Po chvilce vsypte zelí, podlijte vodou a duste 30 minut. Přilijte ocet, osolte, případně dle chuti doslaďte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.