1
Kachnu zevnitř i zvenku důkladně omyjte, nechte okapat, případně osušte papírovou utěrkou. Předehřejte troubu na 120 °C. Řádně ze všech stran i zevnitř osolte. Okmínujte a vložte hřbetem dolů do uzavíratelné pečicí nádoby. Podlijte, přiklopte a vložte do trouby. Pečte pět až šest hodin. Poté odejměte víko, kachnu na případných tučných místech propíchejte, přidejte teplotu na 200 °C a dopečte dozlatova. Pro přípravu knedlíků smíchejte mouku, droždí a sůl, vlijte ve vodě rozkvedlané vejce a vypracujte těsto. Přidejte rohlík a zapracujte. Nechte kynout 30 minut. Poté z těsta vytvořte dvě šišky a nechte pod utěrkou ještě 20 minut dokynout. Vařte 10 minut, otočte a vařte dalších 10 minut. Hotové knedlíky propíchejte špejlí a nakrájejte. Na rozpáleném sádle orestujte cibuli, zasypte cukrem, promíchejte a přidejte koření. Po chvilce vsypte zelí, podlijte vodou a duste 30 minut. Přilijte ocet, osolte, případně dle chuti doslaďte.