1
Den před pečením kachnu nasolte, vložte jablko a nechte v lednici odležet.
2
Troubu předehřejte na 150 °C spodní a dolní ohřev.
3
Připravte nádivku. Chléb dejte do mísy a zalijte mlékem. Přidejte petržel, rozšlehané vejce, 120 g slaniny pokrájené na kostičky, 2 stroužky česneku, sůl, pepř a ¼ lžičky muškátového oříšku a promíchejte.
4
Kachnu naplňte směsí a vložte do pekáče. Podlijte, zaklopte a pečte v předehřáté troubě dvě hodiny. Poté otočte, přelijte výpekem a pečte další dvě hodiny. Pak kachnu odklopte a dopečte dozlatova.
5
Oloupejte zhruba 800 g brambor. Přiveďte ve větším hrnci vodu k varu a brambory vařte do změknutí.
6
Na knedlíky přiveďte k varu osolenou vodu, zhruba čtyřicet minut před koncem pečení. Z uvařených brambor, žloutku, vejce, soli, krupice a hladké mouky vypracujte vláčné těsto, vytvořte z něj koule a vařte 15 minut.
7
V dalším hrnci zpěňte na sádle cibuli, přidejte zelí, okmínujte a duste doměkka. Zaprašte moukou a promíchejte. Kachnu podávejte s knedlíky a zelím.
1
Den před pečením kachnu nasolte, vložte jablko a nechte v lednici odležet.
2
Troubu předehřejte na 150 °C spodní a dolní ohřev.
3
Připravte nádivku. Chléb dejte do mísy a zalijte mlékem. Přidejte petržel, rozšlehané vejce, 120 g slaniny pokrájené na kostičky, 2 stroužky česneku, sůl, pepř a ¼ lžičky muškátového oříšku a promíchejte.
4
Kachnu naplňte směsí a vložte do pekáče. Podlijte, zaklopte a pečte v předehřáté troubě dvě hodiny. Poté otočte, přelijte výpekem a pečte další dvě hodiny. Pak kachnu odklopte a dopečte dozlatova.
5
Oloupejte zhruba 800 g brambor. Přiveďte ve větším hrnci vodu k varu a brambory vařte do změknutí.
6
Na knedlíky přiveďte k varu osolenou vodu, zhruba čtyřicet minut před koncem pečení. Z uvařených brambor, žloutku, vejce, soli, krupice a hladké mouky vypracujte vláčné těsto, vytvořte z něj koule a vařte 15 minut.
7
V dalším hrnci zpěňte na sádle cibuli, přidejte zelí, okmínujte a duste doměkka. Zaprašte moukou a promíchejte. Kachnu podávejte s knedlíky a zelím.