1
Maso vložte mezi dvě vrstvy potravinové fólie a palicí na maso rozklepejte do tloušťky 1 cm. Maso pootočte tak, aby vlákna směřovala ze strany na stranu. Po nakrájení bude jemnější. Na závěr maso osolte a opepřete.
2
Do misky prolisujte stroužek česneku a přidejte smetanový sýr. Křen oloupejte a najemno nastrouhejte do misky k sýru. Bylinky očistěte, nasekejte a spolu s brusinkami přidejte do misky. Směs promíchejte metličkou.
3
Maso potřete smetanovým křenovým krémem po celé ploše, tak aby zůstaly 2 cm od kraje volné. Maso pevně zarolujte krémem dovnitř a zavažte potravinářským provázkem pomocí řeznického uzlu.
4
Ve větší pánvi rozehřejte sádlo a zprudka opečte roládu ze všech stran. Pak ji přendejte i se sádlem do pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 160 °C 90 minut.
5
Po vyndání z trouby nechte roládu ještě 10 minut odpočinout.
1
Maso vložte mezi dvě vrstvy potravinové fólie a palicí na maso rozklepejte do tloušťky 1 cm. Maso pootočte tak, aby vlákna směřovala ze strany na stranu. Po nakrájení bude jemnější. Na závěr maso osolte a opepřete.
2
Do misky prolisujte stroužek česneku a přidejte smetanový sýr. Křen oloupejte a najemno nastrouhejte do misky k sýru. Bylinky očistěte, nasekejte a spolu s brusinkami přidejte do misky. Směs promíchejte metličkou.
3
Maso potřete smetanovým křenovým krémem po celé ploše, tak aby zůstaly 2 cm od kraje volné. Maso pevně zarolujte krémem dovnitř a zavažte potravinářským provázkem pomocí řeznického uzlu.
4
Ve větší pánvi rozehřejte sádlo a zprudka opečte roládu ze všech stran. Pak ji přendejte i se sádlem do pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 160 °C 90 minut.
5
Po vyndání z trouby nechte roládu ještě 10 minut odpočinout.