1
Rýži vsypte do cedníku a pod kohoutkem ji proplachujte, dokud nebude odtékat čirá voda. V hrnci ji zalijte 375 ml vody, přiveďte k varu a na nejmenším plameni vařte přiklopené deset minut.
2
Rýži sceďte, rozprostřete na talíř a nechte deset minut chladnout. Mezitím v misce smíchejte ocet, cukr a sůl. Směs opatrně vmíchejte do rýže a nechte ji úplně vychladnout. Tuňáka smíchejte s majonézou a pažitkou.
3
Jeden plát řasy nori dejte na bambusovou podložku, rozložte na něj čtvrtinu rýže, u jednoho z delších konců až 3 cm od okraje. Podél druhého konce dejte špalík okurky. Konec bez rýže potřete vodou a pomocí podložky suši zarolujte – směrem od okurky. Zopakujte s dalším plátem. Na ostatní dejte místo okurky tuňákovou směs. Všechny rolky ostrým nožem nakrájejte na špalíky. Podávejte se sójovou omáčkou.
4
TIP: Místo okurky můžete dát avokádo anebo k ní přidat mrkev a tuňáka vyměnit za krabí tyčinky.
1
Rýži vsypte do cedníku a pod kohoutkem ji proplachujte, dokud nebude odtékat čirá voda. V hrnci ji zalijte 375 ml vody, přiveďte k varu a na nejmenším plameni vařte přiklopené deset minut.
2
Rýži sceďte, rozprostřete na talíř a nechte deset minut chladnout. Mezitím v misce smíchejte ocet, cukr a sůl. Směs opatrně vmíchejte do rýže a nechte ji úplně vychladnout. Tuňáka smíchejte s majonézou a pažitkou.
3
Jeden plát řasy nori dejte na bambusovou podložku, rozložte na něj čtvrtinu rýže, u jednoho z delších konců až 3 cm od okraje. Podél druhého konce dejte špalík okurky. Konec bez rýže potřete vodou a pomocí podložky suši zarolujte – směrem od okurky. Zopakujte s dalším plátem. Na ostatní dejte místo okurky tuňákovou směs. Všechny rolky ostrým nožem nakrájejte na špalíky. Podávejte se sójovou omáčkou.
4
TIP: Místo okurky můžete dát avokádo anebo k ní přidat mrkev a tuňáka vyměnit za krabí tyčinky.