1
Nejprve si uvařte sushi rýži:
2
Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty.
3
Pak nasypte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu.
4
Poté snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.
5
Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo.
6
Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte.
7
Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.
9
Formu zhruba 20×30 cm vyložte potravinářskou fólií.
10
Krevety podélně nařízněte, otevřete je do “motýla” a lehce rozplácněte. Takto je jednu vedle druhé rozprostřete na dno mísy.
11
Potřete je zlehka wasabi, navrch dejte rýži a důkladně ji přitlačte.
12
Přetáhněte fólií a zatěžkejte konzervami. Chlaďte 1 hodinu v lednici.
13
Opatrně vyklopte a nakrájejte na obdélníčky.
1
Nejprve si uvařte sushi rýži:
2
Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty.
3
Pak nasypte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu.
4
Poté snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.
5
Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo.
6
Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte.
7
Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.
9
Formu zhruba 20×30 cm vyložte potravinářskou fólií.
10
Krevety podélně nařízněte, otevřete je do “motýla” a lehce rozplácněte. Takto je jednu vedle druhé rozprostřete na dno mísy.
11
Potřete je zlehka wasabi, navrch dejte rýži a důkladně ji přitlačte.
12
Přetáhněte fólií a zatěžkejte konzervami. Chlaďte 1 hodinu v lednici.
13
Opatrně vyklopte a nakrájejte na obdélníčky.